ads

30 November 2010

masih ku ingat lagi kenangan silam.

tengah tengah jait baju, boring lah pula, masuk blog lagi baik, xade apa nak cerita, jum kaknab cerita pasal make make up kaknab. kaknab dah 54 tahun, kaknab mula kenal make up tahun 1975, baru habis sekolah, masa tu keje kilang motorola kat bayan lepas, baju hijau, ada bolero lagi memang cantik uniform dia, masa tu, dapat gaji 2 minggu sekali. hari khamis, kaknab ingat lagi, kalau hari tu kat penang road, asyik jumpa budak motorola je, pi shopping, xketinggalan kaknab juga. masa tu supermarket xbanyak, yang ada sayang supermarket kat atas chowrasta market tu, oriental departmental store, sekarang dah jadi komtar,  lipstick yang mula2 kaknab beli ialah outdoor girl kolor hijau pack dia, dulu outdoor girl kira lipstick yang mahal juga lah chewah, pastu mary quant, siapa masih ingat lagi mary quant, mahal juga tu, yang kaknab paling suka mascara, amboi kalau xpakai mascara xpi keje lah, mascara make up yang paling cepat habis, bulu mata ku yang panjang dan lentik amboi sampai sekarang pun dok lentik lagi eksyen lah tu. hehehe. masa tu rajin pula pi buat facial, kedai saloon and perm parlour kat dalam bazar penang, mak nya tu ada anak kembar, anak kembar dia ni lah yang buat facial, masa tu buat facial murah rm7.00 saja. siap cabut bulu kening, tapi kaknab mana ada cabut bulu kening dari dulu hingga sekarang cam tu lah lebat, xcabut langsung kira original lah hahaha. dulu ingat lagi cream yang selalu orang dok pakai nama 'ching lon' sapa pakai kream ni muka jadi putih licin, gebu, tapi kaknab xboleh pakai sebab muka kaknab berminyak, so tengok orang pakai je lah, yang kaknab pakai hezeline snow, yang iklan dia sejuk macam salji, penipu punya iklan hahahaha.dulu dulu lipstick orang pakai merah menyala, ingat lagi bapa kaknab selalu komplain pakai merah sangat, mulut macam jubuq ayam hahaha, dah aruah pun bapa kaknab. semoga rohnya dicucuri rahmat. sejak dulu lagi kaknab pun dah tahu pakai cleanser kaknab pakai ann french dia milk cleanser, tapi dalam dok jaga pun muka kaknab tumbuh jerawat batu besar2 huhuhu sian kaknab, apa boleh buat mewarisi bapa kaknab lagu tu, nak buat camna, kaknab beli clearasil untuk menghilangkan jerawat, tapi yang satu xkecut lagi tumbuh yang lain pula huhuhu, tu lah muka kaknab berlubang lubang macam tar jalan hahahaha, sian kaknab. memang xhilang punya parut jerawat ni, melainkan pi laser lah baru muka licin kut, biaq pi kat dia lah, janji sihat sudah noooooo.

28 November 2010

26 November 2010

NAK JADI MARY KAY CONSULTANT.

Berminat dengan business kecantikan, jum join kaknab jadi MARY KAY BEAUTY CONSULTANT., mudah saja, dengan hanya RM180+20 untuk ESRS class, anda sudah jadi MARY KAY BEAUTY CONSULTANT,. Apa itu ESRS, ESRS ialah Essential step to reach success. RM200 bukan bagi saja, anda akan mendapat macam2 skincare product MARY KAY, beg, dll yang bernilai rm500.Dengan mengikuti kelas ESRS kita diajar supaya menjadi beauty consultant yang berjaya dengan pendapatan yang lumayan. SAMBIL CANTIK SAMBIL CARI DUIT. Setelah menjadi BC anda boleh membeli barangan MARY KAY dengan discount sebanyak 30-40% mengikut point yang dibeli. MARY KAY products merupakan satu jenama yang terkenal dan terunggul di US, dengan harga yang tidak berapa mahal dengan kualiti yang tinggi. berminat boleh lah email atau call kaknab.

DAH SIAP UNTUK BEKERJA



kaknab dah pun make up make up untuk memulakan kerja hari ini. kaknab kena siap lawa2 juga untuk bekerja. kaknab kerja apa? sudah tentu lah surirumahtangga, surirumah pun kenalah siap cantik2 wpun didapur, itu pun kerja juga kan, kadang2 kaknab tanya sesorang, kerje ke, dia cakap xkerja dok rumah je. surirumah tu kerjalah kan. macam pergi kerja kat pejabat2 kita make up2 lawa, kat rumah pun sama juga, inilah pejabat kita. kalau membasuh, mengemas, memasak pun kena lawa juga hehehehe. kalau teringin pakai kasut tinggi, kat dapur masa masak pakailah kasut tinggi, biar elegen. Ini tidak mentang mentang dok rumah memasak, pakai Tshirt kain batik. katanya xkisah kat rumah sapa nak tengok. salah tu, biar sentiasa bersolek nampak lah sofistikated sikit hehehe. Sebenarnya bekerja sebagai surirumah adalah satu kelayakan yang paling tinggi. okay mulai hari ni kalau orang tanya kerja x, jawab kerja sebagai surirumahtangga.

cantik oleh mary kay

sudah 18 hari kaknab menggunakan mary kay skincare. kaknab menggunakan Timewise products iaitu 3-1 cleanser, anti aging moisturiser, day lotion, night lotion. kulit kaknab jenis berminyak so kaknab gunakan combination/oily. 3-1 cleanser merangkumi, mencuci, exfoliate (proses sel kulit yang mati) dan menyegarkan. moisturiser pula mengandungi spf 15 dan day lotion mengandungi 25 spf, jadi kalau kaknab keluar siang waktu panas pun kulit dilindungi oleh spf. night lotion pula kaknab gunakan waktu malam, dimana kaknab sedang tidur , lotion ini menolong memproses sel2 mati, mengurangkan garis garis halus dan menegangkan kulit yang kendur sebab ketuaan.

                                sebelum menggunakan mary kay skincare


                               selepas 18 hari menggunakan mary kay skincare

di samping itu kaknab juga menggunakan timewise eyecream untuk mengurangkan dark circle dan garis2 halus di bawah mata. kulit kaknab yang dah berumur akan kering walaupun asalnya kulit jenis berminyak, ia akan kering dan kusam apabila berusia, jadi sebagai supplement kaknab gunakan oil free hydration cream, ia membuat muka kaknab lembut dan glow glow gitu,.

                                                     ini lah yang kaknab guna.

gambar di atas tanpa make up langsung, ia adalah muka kaknab yang asli. hehehehe. bukan apa nak proof betapa bagusnya mary kay.

Untuk bibir yang sentiasa segar, kaknab gunakan mary kay lip mask dan lip balm. lip mask dan lip balm kaknab mula pakai 16/11/10. perhatikan tarikh di tudung tube itu, kaknab letak tarikh supaya kaknab tahu berapa lama satu tube tahan. lagi pun lip mask dan lip balm kita gunakan seminggu 2 kali cukup. Oang selalu kata mary kay mahal, mahal sedikit sebab ia berkualiti tetapi jika kita menghitung semula harganya dan berapa lama kita guna, congak pi congak mai, xlah mahal sangat. apa salahnya buang sedikit wang untuk memanjakan dan membelai wajah kita yang meningkat usia.
                                                      lip mask dan lip balm

15 November 2010

MARY KAY OH MARY KAY

stay beauty and make money.

kaknab sudah berumur 54 tahun. tapi masih mahu kelihatan anggun wpun tidak cantik. Dari dulu kaknab sentiasa teruja untuk mempunyai kulit muka yang cantik, halus mulus, gebu, tetapi malang, atas fakta keturunan kaknab mewarisi bapa kaknab dimana muka akan tumbuh jerawat batu yang besar2 sejak remaja lagi. Memang sedih dan pedih, dahlah tumbuh besar2, yang satu belum pecah lagi yang lain akan muncul pula. tangan yang gatal akan picit, getu, apa2 saja lah untuk melihat jerawat batu itu pecah. kesudahannya berlubang2 lah pipi, hidung, dagu dan dahi bekas parut jerawat. muka berkerutu bagai kulit buah nona. parut2 ini kekal memang tidak akan hilang buat selamanya. sedih huhuhuhu. dulu mana kita mampu beli ubat jerawat, yang kaknab ingat beli clearasil, itu pun bila dah habis satu tube, nak beli yang lain fikir dua kali dik tidak mampu. apa bila sudah berumur, selalu pula tengok website tentang kulit dan produk yang baik untuk muka, terimbas mary kay, tengok pada harganya, memang agak mahal, wpun tidak semahal SK11. Lalu kaknab mencuba nasib, buang lah sedikit wang, untuk kelihantan berseri sikit, cantik tu jauh sekali lah, kalau dah 54 tahun faham faham je lah. apabila dihitung panjang harganya dan jangka masa yang kita guna untuk menghabis kan satu tube product yang kita beli tidak lah mahal sangat, ia tahan agak lama juga wpun digunakan hari2. kaknab beli dan guna mary kay bukan untuk kelihatan cantik tetapi untuk kelihatan berseri, ceria dan tidak kusam. muka kita juga manja perlukan belaian, mary kay lah jawabnya.

MARY KAY TIME WISE ANTI AGEING EYE CREAM

mary kay anti ageing eye cream





















Its amazing and awesome friends, no more dark circle and puffy eyes
 after using mary kay anti ageing eye cream just for one week. This
 picture was taken this morning and without the concealer to cover the
 dark circle. Imagine just one week, no more dark circle and wrinkle,
 if using for a longer time really can say bye bye to dark circle and
 wrinkle. kaknab never felt so good about the skin around my eyes area. Its
 just a small tube, kaknab only have to apply a small amount per application.
I m so happy of the results. kaknab would like to share this with all of
our friends.


this is just a simple make up for ageing woman of 54+ like kaknab,
 just apply very thin medium coverage foundation ivory 200 top up with
 beige 1 mary kay loose powder, just apply a bit of mary kay 
eyeshadow. no need concealer.