ads

29 September 2019

Perbualan dgn man ipah on 23/9/19 hingga 25/9/19 wasap screenshot



































[23/09, 12:50] man ipah: Salam Kak Ngah...saya otw ke bank...dalam maybank2u sampai 2018 sahaja boleh download statement..

just nak confirm..tarikh yg dijangka tadi sekitar September 2013 kan?
[23/09, 12:53] Zainab Rejab: Ya
[23/09, 12:53] Zainab Rejab: Macam tu lak
[23/09, 12:53] Zainab Rejab: Lah
[23/09, 12:54] Zainab Rejab: Kak ngah on d way nk pi maybank
[23/09, 12:54] Zainab Rejab: Abg ngah
[23/09, 12:54] Zainab Rejab: Xsampai bank lagi
[23/09, 12:55] Zainab Rejab: Pi kaunter blh minta statement lama tapi kena byr la
[23/09, 12:56] Zainab Rejab: Sbb 10,000 man nk cari bukti juga
[23/09, 12:56] Zainab Rejab: Bukan rm500
[23/09, 12:59] Zainab Rejab: Nk pi juga celcom nk tgk blh dpt dah wasap tahun 2013. Wasap yg ipah hantaq bagi akaun man. Kami pun ada wasaByr pun xpa.
[23/09, 12:59] Zainab Rejab: Nk pi tabung haji juga abg ngah nk check tabung haji juga
[23/09, 13:00] man ipah: Ok
[23/09, 13:00] Zainab Rejab: 👍
[23/09, 13:25] man ipah: Salam kak ngah..maybank kata 2 minggu baru dpt statement yg lama..saya dah isi borang & request

[23/09, 13:39] man ipah: Maximum rasanya 2 minggu..kalau siap depa akan call nnt
[23/09, 13:41] Zainab Rejab: Ok klu betui masuk maybank
[23/09, 13:42] man ipah: Mmg saya pun tak ingat ni bank mana..satgi saya try pi cimb pula
[23/09, 13:42] Zainab Rejab: Nanti nk cari bukti wasap tahun 2013. Masuk maybank ka bank cimb ka. Sbb benda dah lm xingat bank mn
[23/09, 13:43] man ipah: Hp pun dh brp kali format & tukaq dh ni dari 2013..tu yg masalah
[23/09, 13:43] Zainab Rejab: Tapi mmg sure very very sure dah masuk 10,000. Cuma xingat masuk melalui maybank2u atau pi kaunter. Sbb bank in bank out semua keja kakngah
[23/09, 13:43] Zainab Rejab: Tu la xpa kita cuma nal bukti dah byr takut org kata xbyr duit mak
[23/09, 13:44] Zainab Rejab: Kakngah yg buat semua urusan
[23/09, 13:45] Zainab Rejab: Nanti blk nk tgk pula dlm file kut simpan deposit slip ni kami kat muar
[23/09, 13:45] man ipah: Biasa kalau ada transfer in pun mst ada transfer out juga tu..insyaAllah
[23/09, 13:45] Zainab Rejab: Insya allah. Tkasih byk man
[23/09, 13:45] man ipah: 👌
[23/09, 14:18] man ipah: Cimb pun sama..2 minggu juga utk request statement dari HQ..saya dh isi form.. nnt diaorg akan call bila dh ada
[23/09, 14:25] Zainab Rejab: Ok man tq
[23/09, 14:25] Zainab Rejab: Kakngah on d way maybnk muar
[23/09, 21:41] Zainab Rejab: Salam, man selain bank cimb dgn maybank. Accpubt bank apa man ada
[23/09, 21:41] man ipah: public bank
[23/09, 21:42] man ipah: tp tu mustahil..pasal tu akaun loan rumah
[23/09, 21:42] man ipah: paling senang dan selamat kak ngah bg slip transfer,,so saya boleh tala nak pi bank mana
[23/09, 21:43] man ipah: saya mintak statement maybank & cimb pasai bank ni yg selalu guna
[23/09, 21:43] man ipah: so tadi maybank muar & celcom kata apa?
[23/09, 21:44] man ipah: sapa yang kata tak bayaq ni?
[23/09, 21:45] Zainab Rejab: Celcom tadi pi agent esok nk pi melaka celcom centre. Nk try saja
[23/09, 21:46] Zainab Rejab: Ipah yg ckp
[23/09, 21:46] man ipah: ok..harap dapat trace balik whatsapp...senang nak trace
[23/09, 21:46] Zainab Rejab: Dia kata xdak
[23/09, 21:46] Zainab Rejab: Ya tapi wasap cuma app
[23/09, 21:46] Zainab Rejab: Klu xblh xblh xbuat apa
[23/09, 21:47] Zainab Rejab: Tya ipah tgk dia kata apa kat abg ngah
[23/09, 21:47] man ipah: saya dah tya dah,,,
[23/09, 21:47] man ipah: td petang
[23/09, 21:47] Zainab Rejab: Dia kata apa
[23/09, 21:47] man ipah: maksud eipa...dia tak ingat sama mcm saya pasai duit tu
[23/09, 21:47] man ipah: lepas abgngah call dia, dia call saya
[23/09, 21:47] Zainab Rejab: Dia xingat ka mmg xdak
[23/09, 21:47] man ipah: mmg kami tak ingat
[23/09, 21:48] Zainab Rejab: Xpa lah, klu xingat
[23/09, 21:48] man ipah: maksud saya, sapa yang kata kakngah tak bayaq duit hutang mak?
[23/09, 21:48] Zainab Rejab: Ipah la
[23/09, 21:48] Zainab Rejab: Dia kata mmg xade
[23/09, 21:48] Zainab Rejab: Klu xingat xblh buat apa
[23/09, 21:48] man ipah: mmg btoi...saya pun tak ingat
[23/09, 21:49] man ipah: takpa...tggu cek statement
[23/09, 21:49] man ipah: harap2 ada la dlm tu
[23/09, 21:49] Zainab Rejab: Selain bank cimb maybank bank apa manbada
[23/09, 21:49] Zainab Rejab: Man ada account
[23/09, 21:50] Zainab Rejab: Selain cimb maybank bank man ada account
[23/09, 21:50] man ipah: public bank
[23/09, 21:50] Zainab Rejab: Ok nk tau ja nk flashback balik memory
[23/09, 21:50] Zainab Rejab: Tkasih
[23/09, 21:51] Zainab Rejab: Sbb kakngah yg bank in
[23/09, 21:51] Zainab Rejab: Harap harap kakngah blh ingat klu man dgn ipah xingat
[23/09, 21:51] man ipah: ya...
[23/09, 21:51] Zainab Rejab: Ok assalamualaikum
[23/09, 21:51] man ipah: takpa...kalau org transfer pun sbg transit ja...
[23/09, 21:52] man ipah: bukan saya nak ambik pun duit tu...duit mak..nnt saya cek balik statement tu bila dah sampai
[23/09, 21:53] Zainab Rejab: Mmg xambik, tapi xmasuk tu yg pelik
[23/09, 21:53] man ipah: tak masuk tu pasai tak ingat
[23/09, 21:53] Zainab Rejab: Maksud kakngah xmasuk pun akaun tabung haji mak yam
[23/09, 21:53] man ipah: ni kita cek la
[23/09, 21:53] man ipah: saya mmg tak boleh masukkan dalam akaun mak
[23/09, 21:54] man ipah: mungkin saya transfer ke cimb mak or cash...
[23/09, 21:54] man ipah: tu nk cek balik tu
[23/09, 21:54] Zainab Rejab: Klu xblh kenapa pula ipah suruh bank in bank man
[23/09, 21:55] man ipah: suruh transfer mungkin sbb saya boleh transfer ke cimb mak
[23/09, 21:55] man ipah: pasal saya ada cimb & maybank....
[23/09, 21:56] man ipah: demi Allah, mmg kami tak ingat bank mana...
[23/09, 21:56] man ipah: tu saya cek statement cimb & maybank tu
[23/09, 21:56] Zainab Rejab: Xpa, dah lama mmg pyh nk cari bukti. Tapi kakngah xsyok juga sbb kakngah yg masuk ipah kata xdak kakngah frust sgt
[23/09, 21:56] man ipah: tapi tak dapat on the spot
[23/09, 21:57] man ipah: dia tak ingat tu...saya pun tak ingat..
[23/09, 21:57] man ipah: bukannya eipa yg call kak ngah or abg ngah bgtau abg ngah tak bayaq hutang mak...
[23/09, 21:58] Zainab Rejab: Dia xkata xingat dia kata xdak terus
[23/09, 21:58] man ipah: takpa la...tggu la sat nnt dapat stetement
[23/09, 21:59] Zainab Rejab: Tya ipah apa dia ckp. Dgn abg ngah cukup
[23/09, 21:59] man ipah: insyaAllah urusan dipermudahkan nnt
[23/09, 21:59] man ipah: eipa kata takdak & dia letak telefon
[23/09, 21:59] man ipah: abg ngah call marah2
[23/09, 21:59] man ipah: bukan nak bincang
[23/09, 21:59] man ipah: dan tak perlu la kot kata nak saman bagai
[23/09, 22:00] Zainab Rejab: Ya ka, ada dia ckp dia lupa kut
[23/09, 22:00] Zainab Rejab: Klu ada bukti blh saman klu xdak bukti xguba saman pun
[23/09, 22:00] Zainab Rejab: Xguna
[23/09, 22:01] man ipah: dia nangis masa  saya call back...cara cakap macam tuduh kami ambik duit mak...
[23/09, 22:02] Zainab Rejab: Ya ka.
[23/09, 22:03] Zainab Rejab: Xpa la xingat nk buat mcm mn
[23/09, 22:03] man ipah: terus terang, mmg saya tak ingat masa kak ngah tya pasai transaksi duit tu tgh hari tadi...sbb tu saya kena pi dapatkan bank statement dulu
[23/09, 22:05] man ipah: semoga urusan kita semua dimudahkan...
[23/09, 22:06] Zainab Rejab: Aamiin
[23/09, 22:06] man ipah: tu saya suruh eipa tanya tu bank mana & kalau ada resit bank apa...senang saya nk tala ke bank yg terlibat
[23/09, 22:06] Zainab Rejab: Kakngah nk clear nm kakngah sbb kakngah yg bank in
[23/09, 22:06] man ipah: ya...
[23/09, 22:06] man ipah: saya pun nak clear nama saya sbb guna akaun saya
[23/09, 22:07] man ipah: saya nak cek juga saya withdraw or simpan saja duit yg kakngah transfer tu
[23/09, 22:07] man ipah: pasal benda dah lama...mmg saya tak ingat
[23/09, 22:11] man ipah: kalau ikut transaksi tabung haji mak tu pada 2013 ada 3x mak keluarkan rm10k tu....saya tak sure sbb apa mak keluarkan tu...harap2 saya takda kaitan yg tu...
[23/09, 22:15] man ipah: utk duit yg kak ngah transfer tu, saya pun risau juga kalau kak ngah transfer dan saya pula tak bg kat mak...sebab tu saya nak cek dulu dengan bank...kalau2 saya dah withdraw @ transfer ke cimb mak ka..utk defend diri sendiri juga
[23/09, 22:15] Zainab Rejab: 20,000 untuk buat rumah
[23/09, 22:15] Zainab Rejab: 10,000 lagi abg ngah pinjam
[23/09, 22:15] Zainab Rejab: Tu yg byr blk melalui akaun man
[23/09, 22:16] man ipah: ok..
[23/09, 22:16] Zainab Rejab: Tapi man dgn ipah xingat xdak bukti transaksi
[23/09, 22:16] man ipah: nnt kalau ada update apa2 dari bank, saya bgtau kak ngah nnt
[23/09, 22:16] Zainab Rejab: Ok
[23/09, 22:17] man ipah: ya...mmg kami tak ingat...sebab tu yg nk cek dulu
[23/09, 22:17] Zainab Rejab: Ya

[25/09, 18:00] Zainab Rejab: Xada sapa marah marah, abg ngah kata nk tgk statement tabung haji nk tgk ada x masuk 10,000 yg dia byr.
[25/09, 18:01] Zainab Rejab: Ipah terus ckp bila masa bang
Klu betul abg transfer buktikan transfee  sekarang juga ipah nk tengok.
[25/09, 18:02] man ipah: Duit tu x masuk tabung haji..mungkin masuk ke bank cimb mak..tunggu saya cuba dptkn statement..
[25/09, 18:02] Zainab Rejab: Abg ngah tekedu bila ipah kata bila masa terus suara dia tinggi xsempat ckp pun ipah tutup phone
[25/09, 18:03] Zainab Rejab: Klu masuk cimb ckp la kenapa ckp bila masa bang
[25/09, 18:03] Zainab Rejab: Minta bukti pula
[25/09, 18:03] man ipah: Kan dh ckp sblm ni...tak ingat
[25/09, 18:03] Zainab Rejab: No no no no no no no no
[25/09, 18:04] man ipah: Sbb tu saya nk tahu masa bila utk saya cek statement
[25/09, 18:04] Zainab Rejab: Dia xckp dia xingat dia ckp bila masa
[25/09, 18:04] Zainab Rejab: Dia xckp dia xingat
[25/09, 18:04] Zainab Rejab: Dia ckp bila masa
[25/09, 18:04] Zainab Rejab: Maknanya xdak transaksi
[25/09, 18:04] man ipah: Saya yg cakap saya tak ingat
[25/09, 18:05] man ipah: Lepas tu dia call saya tanya
[25/09, 18:05] man ipah: Mmg tak ingat
[25/09, 18:05] man ipah: Dont worry...saya tak rembat duit tu
[25/09, 18:05] Zainab Rejab: Dia yg suruh masuk akaun man kenapa pula
[25/09, 18:05] Zainab Rejab: Bukan kata rembat duit
[25/09, 18:06] Zainab Rejab: Dok heran kenapa ipah dok kata x ada
[25/09, 18:06] Zainab Rejab: Xpnh tuduh pun rembat ka pakai duit ka
[25/09, 18:06] man ipah: Eipa kata dia x cakap tak ada...saya dkt rumah dh ni
[25/09, 18:07] Zainab Rejab: Yg dok tya kenapa ipah ckp bila masa bang
[25/09, 18:07] man ipah: Tggu ja statement...saya cuba dptkn
[25/09, 18:07] Zainab Rejab: Dia bukan kata tak ada
[25/09, 18:08] Zainab Rejab: Dia kata bila masa bang
[25/09, 18:08] Zainab Rejab: Klu betul tunjuk bukti
[25/09, 18:08] Zainab Rejab: Bila masa bang
[25/09, 18:08] Zainab Rejab: Bukan xada
[25/09, 18:09] man ipah: Saya rasa (tapi saya still x ingat) lps kak ngah masuk tu mst saya terus transfer & snap gambar resit...biasa kalau beli barang mmg saya buat mcm tu...tp bnda dh lama...sbb tu tggu kjp saya dptkn statement
[25/09, 18:10] Zainab Rejab: Xpa apa pun
[25/09, 18:11] man ipah: Rasa menyesal pula jadi bridge tolong transfer duit mak...nnt ada update saya transfer kt cimb mak tu saya maklumkan
[25/09, 18:11] man ipah: Saya x boleh transfer direct ke tabung haji mak...sbb tu maybe transfer ke cimb mak
[25/09, 18:13] man ipah: Mmg perlukan bukti...macam mana saya nk trace saya dh transfer ke akaun mak cimb mak kalau date pun saya tak ingat
[25/09, 18:15] man ipah: Sbb tu saya suruh eipa tya bila tu..utk dpt date...sbb saya nk cari juga date transaksi ke akaun cimb mak
[25/09, 18:17] man ipah: Skrg dah try dptkn dari maybank & cimb utk akaun saya..harap2 ada petunjuk date saya transfer out lps kak ngah transfer
[25/09, 18:18] man ipah: Dia pun tak tau...yg pasal cimb ni saya rasa...
[25/09, 18:21] Zainab Rejab: Klu transfer xpa that means clear mmg kakngah bank in
[25/09, 18:22] Zainab Rejab: Nm abg ngah clear dia dah byr hutang mak
[25/09, 18:23] man ipah: Takdak org tya pun pasal hutang dia dgn mak..
[25/09, 18:24] man ipah: Tak semestinya amount tu appear dlm tabung haji..
[25/09, 18:26] man ipah: Selalu pasal banking ni mmg saya yg uruskan..sbb tu masa tu maybe eipa bg akaun maybank or cimb saya
[25/09, 18:31] man ipah: Kalau saya pinjam, maybe saya ingat transaksi tu...skrg ni saya just bridge..terima duit & transfer ke org lain..sbb tu tak ingat...sbb tu perlu check date utk check statement...harap bg masa skt utk dptkn statement...
[25/09, 19:13] Zainab Rejab: Ok

No comments:

Post a Comment