Lembut gila serabai kali ni, sebab tepung beras buat sendiri, beras pula beras basmati. Knab mmg mkn beras basmati, dah tak ada beras lain, buat juga la. Malam knab rendam beras esok baru blender, buat dua tiga biji dulu, lembut sangat, mungkin terbancug cair kut. so knab tambah dua camca tepung gandum, baru la elok, cantik naik, lembut tetap lembut. Jom kita tgk Resepi nya
2 cawan beras direndam semalaman
1 cawan air digunakan untuk blender beras
2 camca makan gula
1/2 cawan santan pekat
1 camca teh yis maripan
Sedikit garam.
2 camca makan tepung gandum
Larutkan yis dgn gula dlm air suam hingga hancur, campur kan semua bahab di atas . Perapkan selama dua jam blh lah di masak dl kuali kecil yg berkeluk, atau acuan serabai. Knab ada acuan serabai ni, tapi besa b uat di melekat. Tu xguna, instead knab guna kuali kecil, jadi elok pula
Sedikit garam.
2 camca makan tepung gandum
Larutkan yis dgn gula dlm air suam hingga hancur, campur kan semua bahab di atas . Perapkan selama dua jam blh lah di masak dl kuali kecil yg berkeluk, atau acuan serabai. Knab ada acuan serabai ni, tapi besa b uat di melekat. Tu xguna, instead knab guna kuali kecil, jadi elok pula
Salam k nab...kalau blh sy nk hubungi k nab...mcmna ya...
ReplyDeleteSalam k nab...kalau blh sy nk hubungi k nab...mcmna ya...
ReplyDelete