Hari ni, kena hari malas nak masak, jadi masak cincai2 saja. kaknab masak mi kuah udang dengan bubur kanji (bubur lambuk) Mula2 memang pun keluarkan udang, ikan dari peti ais, tiba2 mood memasak tak datang, tekak pula nak makan mi kuah dan bubur kanji, kalau dah masak mi dan bubur kanji, sapa pula nak makan nasi. Jadi simpan semula ikan dan udang dalam peti ais. kaknab cuma siangkan udang sekilo, kulit dan kepala kaknab tak buang, tetapi kaknab buat kuah mi.
resepi mi kuah udang ada dalam label resepi mi bihun koayteow dll, Baru je buat minggu sudah, minggu ni buat lagi.
salam semua dan selamat datang, hobi menjahit dan memasak boleh menjanakan pendapatan. Senaman aerobik untuk jantung yang sihat. semua masakan dalam blog ni adalah masakan kaknab untuk family
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
hari ini masak gulai ikan tongsan, tadi p jusco tengok cantik sangat ikan ni, kaknab pun ambik lah 5 ketul, murahnya tak sampai pun rm4. Ni ...
-
Ni gambar dari miss google. Oven pensonic AE-350N Oven yang kaknab beli tahun 2013. Dah 6 tahun umur dia. Tulisan kat oven pun dah tak nampa...
-
Assakamualaikum semua, dah pergi pasar ke? Masak lauk apa hari ni. Kaknab dah p market, beli ikan baji, 3 ekor 2 kilo rege rm15/- dah ada...
No comments:
Post a Comment