Ok. didihkan air betul betul mendidih. tutup api. masukkan telur hingga tenggelam dalam air. biar ia terendam dalam air panas jangan tutup periuk biar ia begitu. selama 10 minit kalau telur yang baru keluar dari peti ais, iaitu telur yang sejuk. 6-7 minit saja bagi telur yang suhu bilik *room temperature. maknanya bukan telur sejuk la.
salam semua dan selamat datang, hobi menjahit dan memasak boleh menjanakan pendapatan. Senaman aerobik untuk jantung yang sihat. semua masakan dalam blog ni adalah masakan kaknab untuk family
28 August 2022
telur separuh masak yang cantik jadinya
mai maknab ajaq macam mana nak buat telur separuh masak yang cantik. macam telur separuh yang dijual dikedai kedai roti bakar. dia memang separuh masak. telur setengah masak ni kalau terlebih lama nanti keras isi putihnya, kalau terkurang pula nanti jadi cair dan jernih macam telur yang tak masak tu.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
hari ini masak gulai ikan tongsan, tadi p jusco tengok cantik sangat ikan ni, kaknab pun ambik lah 5 ketul, murahnya tak sampai pun rm4. Ni ...
-
Ni gambar dari miss google. Oven pensonic AE-350N Oven yang kaknab beli tahun 2013. Dah 6 tahun umur dia. Tulisan kat oven pun dah tak nampa...
-
Assakamualaikum semua, dah pergi pasar ke? Masak lauk apa hari ni. Kaknab dah p market, beli ikan baji, 3 ekor 2 kilo rege rm15/- dah ada...
No comments:
Post a Comment