salam semua dan selamat datang, hobi menjahit dan memasak boleh menjanakan pendapatan. Senaman aerobik untuk jantung yang sihat. semua masakan dalam blog ni adalah masakan kaknab untuk family
13 December 2009
capati
pagi ni bersarapan dengan capati, dengan gulai ayam, kaknab xade lah pandai buat capati, selalu dok buat keras entah kenapa, so hari ni try lagi, buat macam tu, lembut lah juga , kira okay lah untuk kita yang jarang jarang buat, sebab bukan makanan kita, sekali sekala bolehlah.
250 gm tepung atta
2 cambesar margarine atau minyak sapi
air suam
sedikit garam
gaul tepung atta dengan margarine, masukkan garam dan air, uli hingga jadi doh, perap tutup dengan kain basah selama 30 minit, kemudian bulat bulatkan canai dan masak dengan non stick kuali, alih alihkan sekali sekala, pedap pedap dengan tuala bagi dia mengelembung sikit. okay siap
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
hari ini masak gulai ikan tongsan, tadi p jusco tengok cantik sangat ikan ni, kaknab pun ambik lah 5 ketul, murahnya tak sampai pun rm4. Ni ...
-
Ni gambar dari miss google. Oven pensonic AE-350N Oven yang kaknab beli tahun 2013. Dah 6 tahun umur dia. Tulisan kat oven pun dah tak nampa...
-
Assakamualaikum semua, dah pergi pasar ke? Masak lauk apa hari ni. Kaknab dah p market, beli ikan baji, 3 ekor 2 kilo rege rm15/- dah ada...
No comments:
Post a Comment