ads

17 October 2019

Perbualan dari 23/9/19 - 6/10/19 simpan di sini

Mula aku simpan dalam draft saja. Baik publish saja. Mana tau kut lama nanti tak ingat password blog ni tak boleh masuk tengok kalau draft, kalau published boleh ja tengok sebab public. Kita google ja boleh keluaq post ni. Bukan apa, dah kena wasap tahun 2013 yg depa bagi account no. Rhb bank Laki depa, kita tak boleh trace sebab tak simpan wasap msg tu. So kalau 10 tahun pun post ni memang tak hilang punya kan kan kan kan.



23/09, 12:50] man ipah: Salam Kak Ngah...saya otw ke bank...dalam maybank2u sampai 2018 sahaja boleh download statement..

just nak confirm..tarikh yg dijangka tadi sekitar September 2013 kan?
[23/09, 12:53] Zainab Rejab: Ya
[23/09, 12:53] Zainab Rejab: Macam tu lak
[23/09, 12:53] Zainab Rejab: Lah
[23/09, 12:54] Zainab Rejab: Kak ngah on d way nk pi maybank
[23/09, 12:54] Zainab Rejab: Abg ngah
[23/09, 12:54] Zainab Rejab: Xsampai bank lagi
[23/09, 12:55] Zainab Rejab: Pi kaunter blh minta statement lama tapi kena byr la
[23/09, 12:56] Zainab Rejab: Sbb 10,000 man nk cari bukti juga
[23/09, 12:56] Zainab Rejab: Bukan rm500
[23/09, 12:59] Zainab Rejab: Nk pi juga celcom nk tgk blh dpt dah wasap tahun 2013. Wasap yg ipah hantaq bagi akaun man. Kami pun ada wasaByr pun xpa.
[23/09, 12:59] Zainab Rejab: Nk pi tabung haji juga abg ngah nk check tabung haji juga
[23/09, 13:00] man ipah: Ok
[23/09, 13:00] Zainab Rejab: 👍
[23/09, 13:25] man ipah: Salam kak ngah..maybank kata 2 minggu baru dpt statement yg lama..saya dah isi borang & request
[23/09, 13:39] man ipah: Maximum rasanya 2 minggu..kalau siap depa akan call nnt
[23/09, 13:41] Zainab Rejab: Ok klu betui masuk maybank
[23/09, 13:42] man ipah: Mmg saya pun tak ingat ni bank mana..satgi saya try pi cimb pula
[23/09, 13:42] Zainab Rejab: Nanti nk cari bukti wasap tahun 2013. Masuk maybank ka bank cimb ka. Sbb benda dah lm xingat bank mn
[23/09, 13:43] man ipah: Hp pun dh brp kali format & tukaq dh ni dari 2013..tu yg masalah
[23/09, 13:43] Zainab Rejab: Tapi mmg sure very very sure dah masuk 10,000. Cuma xingat masuk melalui maybank2u atau pi kaunter. Sbb bank in bank out semua keja kakngah
[23/09, 13:43] Zainab Rejab: Tu la xpa kita cuma nal bukti dah byr takut org kata xbyr duit mak
[23/09, 13:44] Zainab Rejab: Kakngah yg buat semua urusan
[23/09, 13:45] Zainab Rejab: Nanti blk nk tgk pula dlm file kut simpan deposit slip ni kami kat muar
[23/09, 13:45] man ipah: Biasa kalau ada transfer in pun mst ada transfer out juga tu..insyaAllah
[23/09, 13:45] Zainab Rejab: Insya allah. Tkasih byk man
[23/09, 13:45] man ipah: 👌
[23/09, 14:18] man ipah: Cimb pun sama..2 minggu juga utk request statement dari HQ..saya dh isi form.. nnt diaorg akan call bila dh ada
[23/09, 14:25] Zainab Rejab: Ok man tq
[23/09, 14:25] Zainab Rejab: Kakngah on d way maybnk muar
[23/09, 21:41] Zainab Rejab: Salam, man selain bank cimb dgn maybank. Accpubt bank apa man ada
[23/09, 21:41] man ipah: public bank
[23/09, 21:42] man ipah: tp tu mustahil..pasal tu akaun loan rumah
[23/09, 21:42] man ipah: paling senang dan selamat kak ngah bg slip transfer,,so saya boleh tala nak pi bank mana
[23/09, 21:43] man ipah: saya mintak statement maybank & cimb pasai bank ni yg selalu guna
[23/09, 21:43] man ipah: so tadi maybank muar & celcom kata apa?
[23/09, 21:44] man ipah: sapa yang kata tak bayaq ni?
[23/09, 21:45] Zainab Rejab: Celcom tadi pi agent esok nk pi melaka celcom centre. Nk try saja
[23/09, 21:46] Zainab Rejab: Ipah yg ckp
[23/09, 21:46] man ipah: ok..harap dapat trace balik whatsapp...senang nak trace
[23/09, 21:46] Zainab Rejab: Dia kata xdak
[23/09, 21:46] Zainab Rejab: Ya tapi wasap cuma app
[23/09, 21:46] Zainab Rejab: Klu xblh xblh xbuat apa
[23/09, 21:47] Zainab Rejab: Tya ipah tgk dia kata apa kat abg ngah
[23/09, 21:47] man ipah: saya dah tya dah,,,
[23/09, 21:47] man ipah: td petang
[23/09, 21:47] Zainab Rejab: Dia kata apa
[23/09, 21:47] man ipah: maksud eipa...dia tak ingat sama mcm saya pasai duit tu
[23/09, 21:47] man ipah: lepas abgngah call dia, dia call saya
[23/09, 21:47] Zainab Rejab: Dia xingat ka mmg xdak
[23/09, 21:47] man ipah: mmg kami tak ingat
[23/09, 21:48] Zainab Rejab: Xpa lah, klu xingat
[23/09, 21:48] man ipah: maksud saya, sapa yang kata kakngah tak bayaq duit hutang mak?
[23/09, 21:48] Zainab Rejab: Ipah la
[23/09, 21:48] Zainab Rejab: Dia kata mmg xade
[23/09, 21:48] Zainab Rejab: Klu xingat xblh buat apa
[23/09, 21:48] man ipah: mmg btoi...saya pun tak ingat
[23/09, 21:49] man ipah: takpa...tggu cek statement
[23/09, 21:49] man ipah: harap2 ada la dlm tu
[23/09, 21:49] Zainab Rejab: Selain bank cimb maybank bank apa manbada
[23/09, 21:49] Zainab Rejab: Man ada account
[23/09, 21:50] Zainab Rejab: Selain cimb maybank bank man ada account
[23/09, 21:50] man ipah: public bank
[23/09, 21:50] Zainab Rejab: Ok nk tau ja nk flashback balik memory
[23/09, 21:50] Zainab Rejab: Tkasih
[23/09, 21:51] Zainab Rejab: Sbb kakngah yg bank in
[23/09, 21:51] Zainab Rejab: Harap harap kakngah blh ingat klu man dgn ipah xingat
[23/09, 21:51] man ipah: ya...
[23/09, 21:51] Zainab Rejab: Ok assalamualaikum
[23/09, 21:51] man ipah: takpa...kalau org transfer pun sbg transit ja...
[23/09, 21:52] man ipah: bukan saya nak ambik pun duit tu...duit mak..nnt saya cek balik statement tu bila dah sampai
[23/09, 21:53] Zainab Rejab: Mmg xambik, tapi xmasuk tu yg pelik
[23/09, 21:53] man ipah: tak masuk tu pasai tak ingat
[23/09, 21:53] Zainab Rejab: Maksud kakngah xmasuk pun akaun tabung haji mak yam
[23/09, 21:53] man ipah: ni kita cek la
[23/09, 21:53] man ipah: saya mmg tak boleh masukkan dalam akaun mak
[23/09, 21:54] man ipah: mungkin saya transfer ke cimb mak or cash...
[23/09, 21:54] man ipah: tu nk cek balik tu
[23/09, 21:54] Zainab Rejab: Klu xblh kenapa pula ipah suruh bank in bank man
[23/09, 21:55] man ipah: suruh transfer mungkin sbb saya boleh transfer ke cimb mak
[23/09, 21:55] man ipah: pasal saya ada cimb & maybank....
[23/09, 21:56] man ipah: demi Allah, mmg kami tak ingat bank mana...
[23/09, 21:56] man ipah: tu saya cek statement cimb & maybank tu
[23/09, 21:56] Zainab Rejab: Xpa, dah lama mmg pyh nk cari bukti. Tapi kakngah xsyok juga sbb kakngah yg masuk ipah kata xdak kakngah frust sgt
[23/09, 21:56] man ipah: tapi tak dapat on the spot
[23/09, 21:57] man ipah: dia tak ingat tu...saya pun tak ingat..
[23/09, 21:57] man ipah: bukannya eipa yg call kak ngah or abg ngah bgtau abg ngah tak bayaq hutang mak...
[23/09, 21:58] Zainab Rejab: Dia xkata xingat dia kata xdak terus
[23/09, 21:58] man ipah: takpa la...tggu la sat nnt dapat stetement
[23/09, 21:59] Zainab Rejab: Tya ipah apa dia ckp. Dgn abg ngah cukup
[23/09, 21:59] man ipah: insyaAllah urusan dipermudahkan nnt
[23/09, 21:59] man ipah: eipa kata takdak & dia letak telefon
[23/09, 21:59] man ipah: abg ngah call marah2
[23/09, 21:59] man ipah: bukan nak bincang
[23/09, 21:59] man ipah: dan tak perlu la kot kata nak saman bagai
[23/09, 22:00] Zainab Rejab: Ya ka, ada dia ckp dia lupa kut
[23/09, 22:00] Zainab Rejab: Klu ada bukti blh saman klu xdak bukti xguba saman pun
[23/09, 22:00] Zainab Rejab: Xguna
[23/09, 22:01] man ipah: dia nangis masa  saya call back...cara cakap macam tuduh kami ambik duit mak...
[23/09, 22:02] Zainab Rejab: Ya ka.
[23/09, 22:03] Zainab Rejab: Xpa la xingat nk buat mcm mn
[23/09, 22:03] man ipah: terus terang, mmg saya tak ingat masa kak ngah tya pasai transaksi duit tu tgh hari tadi...sbb tu saya kena pi dapatkan bank statement dulu
[23/09, 22:05] man ipah: semoga urusan kita semua dimudahkan...
[23/09, 22:06] Zainab Rejab: Aamiin
[23/09, 22:06] man ipah: tu saya suruh eipa tanya tu bank mana & kalau ada resit bank apa...senang saya nk tala ke bank yg terlibat
[23/09, 22:06] Zainab Rejab: Kakngah nk clear nm kakngah sbb kakngah yg bank in
[23/09, 22:06] man ipah: ya...
[23/09, 22:06] man ipah: saya pun nak clear nama saya sbb guna akaun saya
[23/09, 22:07] man ipah: saya nak cek juga saya withdraw or simpan saja duit yg kakngah transfer tu
[23/09, 22:07] man ipah: pasal benda dah lama...mmg saya tak ingat
[23/09, 22:11] man ipah: kalau ikut transaksi tabung haji mak tu pada 2013 ada 3x mak keluarkan rm10k tu....saya tak sure sbb apa mak keluarkan tu...harap2 saya takda kaitan yg tu...
[23/09, 22:15] man ipah: utk duit yg kak ngah transfer tu, saya pun risau juga kalau kak ngah transfer dan saya pula tak bg kat mak...sebab tu saya nak cek dulu dengan bank...kalau2 saya dah withdraw @ transfer ke cimb mak ka..utk defend diri sendiri juga
[23/09, 22:15] Zainab Rejab: 20,000 untuk buat rumah
[23/09, 22:15] Zainab Rejab: 10,000 lagi abg ngah pinjam
[23/09, 22:15] Zainab Rejab: Tu yg byr blk melalui akaun man
[23/09, 22:16] man ipah: ok..
[23/09, 22:16] Zainab Rejab: Tapi man dgn ipah xingat xdak bukti transaksi
[23/09, 22:16] man ipah: nnt kalau ada update apa2 dari bank, saya bgtau kak ngah nnt
[23/09, 22:16] Zainab Rejab: Ok
[23/09, 22:17] man ipah: ya...mmg kami tak ingat...sebab tu yg nk cek dulu

[23/09, 22:17] Zainab Rejab: Ya
[25/09, 18:00] Zainab Rejab: Xada sapa marah marah, abg ngah kata nk tgk statement tabung haji nk tgk ada x masuk 10,000 yg dia byr.
[25/09, 18:01] Zainab Rejab: Ipah terus ckp bila masa bang
Klu betul abg transfer buktikan transfee  sekarang juga ipah nk tengok.
[25/09, 18:02] man ipah: Duit tu x masuk tabung haji..mungkin masuk ke bank cimb mak..tunggu saya cuba dptkn statement..
[25/09, 18:02] Zainab Rejab: Abg ngah tekedu bila ipah kata bila masa terus suara dia tinggi xsempat ckp pun ipah tutup phone
[25/09, 18:03] Zainab Rejab: Klu masuk cimb ckp la kenapa ckp bila masa bang
[25/09, 18:03] Zainab Rejab: Minta bukti pula
[25/09, 18:03] man ipah: Kan dh ckp sblm ni...tak ingat
[25/09, 18:03] Zainab Rejab: No no no no no no no no
[25/09, 18:04] man ipah: Sbb tu saya nk tahu masa bila utk saya cek statement
[25/09, 18:04] Zainab Rejab: Dia xckp dia xingat dia ckp bila masa
[25/09, 18:04] Zainab Rejab: Dia xckp dia xingat
[25/09, 18:04] Zainab Rejab: Dia ckp bila masa
[25/09, 18:04] Zainab Rejab: Maknanya xdak transaksi
[25/09, 18:04] man ipah: Saya yg cakap saya tak ingat
[25/09, 18:05] man ipah: Lepas tu dia call saya tanya
[25/09, 18:05] man ipah: Mmg tak ingat
[25/09, 18:05] man ipah: Dont worry...saya tak rembat duit tu
[25/09, 18:05] Zainab Rejab: Dia yg suruh masuk akaun man kenapa pula
[25/09, 18:05] Zainab Rejab: Bukan kata rembat duit
[25/09, 18:06] Zainab Rejab: Dok heran kenapa ipah dok kata x ada
[25/09, 18:06] Zainab Rejab: Xpnh tuduh pun rembat ka pakai duit ka
[25/09, 18:06] man ipah: Eipa kata dia x cakap tak ada...saya dkt rumah dh ni
[25/09, 18:07] Zainab Rejab: Yg dok tya kenapa ipah ckp bila masa bang
[25/09, 18:07] man ipah: Tggu ja statement...saya cuba dptkn
[25/09, 18:07] Zainab Rejab: Dia bukan kata tak ada
[25/09, 18:08] Zainab Rejab: Dia kata bila masa bang
[25/09, 18:08] Zainab Rejab: Klu betul tunjuk bukti
[25/09, 18:08] Zainab Rejab: Bila masa bang
[25/09, 18:08] Zainab Rejab: Bila masa bang
Bila masa bang
[25/09, 18:08] Zainab Rejab: Bukan xada
[25/09, 18:09] man ipah: Saya rasa (tapi saya still x ingat) lps kak ngah masuk tu mst saya terus transfer & snap gambar resit...biasa kalau beli barang mmg saya buat mcm tu...tp bnda dh lama...sbb tu tggu kjp saya dptkn statement
[25/09, 18:10] Zainab Rejab: Xpa apa pun
[25/09, 18:11] man ipah: Rasa menyesal pula jadi bridge tolong transfer duit mak...nnt ada update saya transfer kt cimb mak tu saya maklumkan
[25/09, 18:11] man ipah: Saya x boleh transfer direct ke tabung haji mak...sbb tu maybe transfer ke cimb mak
[25/09, 18:13] man ipah: Mmg perlukan bukti...macam mana saya nk trace saya dh transfer ke akaun mak cimb mak kalau date pun saya tak ingat
[25/09, 18:15] man ipah: Sbb tu saya suruh eipa tya bila tu..utk dpt date...sbb saya nk cari juga date transaksi ke akaun cimb mak
[25/09, 18:17] man ipah: Skrg dah try dptkn dari maybank & cimb utk akaun saya..harap2 ada petunjuk date saya transfer out lps kak ngah transfer
[25/09, 18:18] man ipah: Dia pun tak tau...yg pasal cimb ni saya rasa...
[25/09, 18:21] Zainab Rejab: Klu transfer xpa that means clear mmg kakngah bank in
[25/09, 18:22] Zainab Rejab: Nm abg ngah clear dia dah byr hutang mak
[25/09, 18:23] man ipah: Takdak org tya pun pasal hutang dia dgn mak..
[25/09, 18:24] man ipah: Tak semestinya amount tu appear dlm tabung haji..
[25/09, 18:26] man ipah: Selalu pasal banking ni mmg saya yg uruskan..sbb tu masa tu maybe eipa bg akaun maybank or cimb saya
[25/09, 18:31] man ipah: Kalau saya pinjam, maybe saya ingat transaksi tu...skrg ni saya just bridge..terima duit & transfer ke org lain..sbb tu tak ingat...sbb tu perlu check date utk check statement...harap bg masa skt utk dptkn statement...
[25/09, 19:13] Zainab Rejab: Ok
[30/09, 11:59] Zainab Rejab: Salam man, kakngah nk tya, man ada tak akaun rhb bank
[30/09, 12:04] man ipah: Salam...rhb ada dulu loan kereta
[30/09, 12:05] Zainab Rejab: Oooh dah tutup dah ka
[30/09, 12:07] man ipah: Loan kereta alza..
[30/09, 12:07] man ipah: Dh jual & tutup
[30/09, 12:08] man ipah: Tggu statement maybank & cimb tgk..rasanya antara 2 bank tu ja transaksi in & out
[30/09, 12:10] Zainab Rejab: Ok
[30/09, 12:11] Zainab Rejab: Tkasih mab
[30/09, 12:11] Zainab Rejab: Kakngah xjumpa receipt transaction angah dah buang masa. Dia kemas file.
[30/09, 12:14] man ipah: Takpa..hrp2 ada tu nnt kt maybank @ cimb..biasa 2 akaun tu yg selalu guna..ada info nnt saya maklumkan..
[30/09, 12:19] Zainab Rejab: Ok tkasih man
[30/09, 12:29] man ipah: 👌
[30/09, 17:02] Zainab Rejab: Salam man, kakngah pi maybank minta statement juga. Tahun 2013 punya. Sehari ja esok blh ambik dah. Nanti bank call kakngah blh pi ambik esok.
[30/09, 17:03] Zainab Rejab: Man xdpt lagi ka
[30/09, 17:04] man ipah: Tak dpt lg..maybank kata 2 minggu haritu..sama mcm cimb
[30/09, 17:04] man ipah: Tu cawangan yg buat buku ka?
[30/09, 17:04] Zainab Rejab: Kut xsama branch lain kut noooo
[30/09, 17:04] Zainab Rejab: Dak
[30/09, 17:04] Zainab Rejab: Kakngah buat kat bm
[30/09, 17:04] Zainab Rejab: Kat minta statement kat sp
[30/09, 17:04] man ipah: Sini 2 minggu haritu dia kata
[30/09, 17:05] Zainab Rejab: Xpa xsama bank branch lain cara depa keja kut
[30/09, 17:06] Zainab Rejab: Kakngah punya ja
[30/09, 17:06] man ipah: Maybe kot...
[30/09, 17:06] Zainab Rejab: Sbb nk tunjuk juga kat adik beradik duit 15,000 tu kami dpt dari herda. Dia bagi untuk pi umrah
[30/09, 17:07] man ipah: Cimb pun x dak call lg juga...haritu lepas pi maybank terus ke cimb
[30/09, 17:07] Zainab Rejab: Kebetulan masa tu buat rumah tokyam ada angin yang tiup duit beli boat duit mak yam
[30/09, 17:08] Zainab Rejab: Jadi nak tunjuk juga bukti beli boat guna duit yg eda bagi, bukan duit tok yam.
[30/09, 17:08] Zainab Rejab: Penuh dengan syak wasangka
[30/09, 17:09] Zainab Rejab: Tu yang adik beradik boycott abg ngah
[30/09, 17:09] Zainab Rejab: Depa xtya terus jump to conclusion
[30/09, 17:09] man ipah: saya yg boycott tu?
[30/09, 17:10] man ipah: rasanya takda kot...syak wasangka ja tu
[30/09, 17:10] Zainab Rejab: Yati yang ckp kami semua boycott abg ngah
[30/09, 17:10] man ipah: *sapa
[30/09, 17:10] Zainab Rejab: Termasuk kamal
[30/09, 17:10] Zainab Rejab: Tya yati tengok
[30/09, 17:10] man ipah: takdak kot org boycott
[30/09, 17:10] Zainab Rejab: Klu xdak awat yati kata
[30/09, 17:11] Zainab Rejab: Sept 2019 kami pi rumah dia. Dia yang kata
[30/09, 17:11] Zainab Rejab: Sori sept 2015
[30/09, 17:11] Zainab Rejab: Bukan 2019 typo error
[30/09, 17:12] Zainab Rejab: Kami pun xtau org boycott klu tau kami xpi kenduri milah
[30/09, 17:12] man ipah: kalau boycott takda la org lain update bgtau apa2 berkaitan mak ka..jemputan kahwin pun rasanya depa jemput
[30/09, 17:12] Zainab Rejab: Tya yati tgk dia ingat da
[30/09, 17:12] Zainab Rejab: Milah mmg xjoin boycott ni
[30/09, 17:12] Zainab Rejab: Yati yg ckp sendiri
[30/09, 17:13] Zainab Rejab: Dia kata
Abang tahu kita boycott dia tu dia blk awai
[30/09, 17:13] Zainab Rejab: Pada hal kami xtau pun depa boycott. Yati ckp baru tau
[30/09, 17:13] Zainab Rejab: Sbb tu abga ngah menjauhkan diri dia
[30/09, 17:14] man ipah: sepanjang saya dok balik kampung & jumpa sedara2 lain,,takda seorang pun yg syorkan pasai boycott ni...tak tau la kalau org lain...tp sepanjang dengaq dari telinga saya...mmg takda..
[30/09, 17:14] Zainab Rejab: Dah adik beradik boycott buat apa kita nk menonjol diri
[30/09, 17:14] Zainab Rejab: Tu la man. Hari kaknab ckp. Klu xpercaya tya yatia sendiri
[30/09, 17:14] Zainab Rejab: Yati
[30/09, 17:14] man ipah: takda sapa boycott siapa pun...yg tu setahu saya lah...taktau lah kalau belakang saya
[30/09, 17:14] Zainab Rejab: Man ok dengan abg ngah
[30/09, 17:15] Zainab Rejab: Kita org asing man
[30/09, 17:15] Zainab Rejab: Yg boycott adik adik dia la
[30/09, 17:15] Zainab Rejab: Tu kakngah nk clear jgn ada org kata kami pakai duit mak yam. Kami pun tambah duit juga.
[30/09, 17:15] man ipah: takut persepsi ja kot tu...depa kena duduk semeja tu bincang adik beradik...
[30/09, 17:16] Zainab Rejab: Sampai yati kata kat tok yam tu lah mak percaya sangat kat abg ngah.
[30/09, 17:16] Zainab Rejab: Mak yam kata. Mana aku tau dia macam tu
[30/09, 17:16] Zainab Rejab: Kalau blh mmg bincang perkara
[30/09, 17:16] Zainab Rejab: Ni
[30/09, 17:17] Zainab Rejab: Ramai dok ingat abg ngah ambik duit tok yam
[30/09, 17:17] Zainab Rejab: Semua marah abg ngah
[30/09, 17:17] Zainab Rejab: Xmai tya pun betui ka dak
[30/09, 17:17] Zainab Rejab: Semua terima bulat bulat apa mak depa kara
[30/09, 17:17] Zainab Rejab: Kata
[30/09, 17:18] Zainab Rejab: Jumpa lagi baik
[30/09, 17:18] Zainab Rejab: Hubungan keluarga jgn putus
[30/09, 17:18] Zainab Rejab: Ni wasap pun x masuk abg ngah
[30/09, 17:18] Zainab Rejab: Dia pun bin abdullag
[30/09, 17:18] Zainab Rejab: Xtau kut abg ngah anak angkat
[30/09, 17:20] man ipah: saya dok balik juga kampung sekurang2nya sebulan sekali sblm ni...tapi setakat apa yg saya tahu mcm tak pernah dengaq pula mak cakap pasal ambik duit tu......wallahualam...
[30/09, 17:21] Zainab Rejab: Tya yati dia tau, dia yg ckp kat abg ngah
[30/09, 17:22] Zainab Rejab: Dengan kakngah
[30/09, 17:22] Zainab Rejab: Abg ngah tya yati kamal pun boycott ka. Yati kata ya
[30/09, 17:23] Zainab Rejab: Sebab tu abg ngah xblk raya
[30/09, 17:23] Zainab Rejab: Dalam hati dia hanyak sabak awor
[30/09, 17:23] Zainab Rejab: Tempat Dia rindu
[30/09, 17:26] Zainab Rejab: Tok yam cerita kat anak2 dia abg nga nak bolot duit pak uda, pada hal dia nasihat mak suruh pulang balik duit 20,000 tu kat pak uda. Sebab dia bukan tau nk bagi dividen. Pak uda pun ada buku tabung haji. Org yang nasihat dia, dia cop pula nak bolot duit pak uda. Abg ngah account pak uda pun dia xtau byk mana. Sampai hati tok yam fitnah anak dia
[30/09, 17:26] Zainab Rejab: Dah mati baru tau tok yam cerita kat anak2 dia abg ngah nak bolot duit pak uda.
[30/09, 17:27] Zainab Rejab: Org ingat abg ngah ambik duit tok yam
Nak ambik duit pak uda
Ni yg byar 10,000 pun xdal bukti
[30/09, 17:27] Zainab Rejab: Xdal
[30/09, 17:27] Zainab Rejab: Xdak
[30/09, 17:28] Zainab Rejab: Lagi org ingat abg ngah nk sapu duit tok yam
[30/09, 17:29] Zainab Rejab: Patut la xadd abg ngah dalam group demi mak
[30/09, 17:42] man ipah: Saya tak pernah dengaq pula mak cerita pasai ni..Mak pun dh takdak kot kak ngah...cukuplah kot cerita pasai ni...insyaAllah masih pada hari penilaian yg lebih besar nnt di padang mashar..kita pun tak tau bahagian kita mcm mana nnt..

Berbalik pasal duit rm10k tu..nnt kalau ada update maybank or cimb tu saya bgtau...duit tu rasanya mmg x da masalah pun...mmg kakngah ingat kakngah transfer & saya pun maybe dh terus transfer pada mak masa tu..cuma proses tu x ingat..harap2 x da issue yg tu nnt..
[30/09, 18:03] Zainab Rejab: Ya man. Kakngah hanya luah saja apa yg tersirat dan tersurat.
[30/09, 18:03] Zainab Rejab: Harap ada bukti masuk duit 10,000 xmau abg ngah org fitnah lagi
[30/09, 18:04] Zainab Rejab: Tkasih man. Maaf klu ada yg tersilap ckp.
[03/10, 21:57] man ipah: Tak guna dh rhb tu...
[03/10, 21:58] man ipah: Lepas juai alza
[03/10, 21:58] Zainab Rejab: Bank kata saving account dan masih active
[03/10, 21:58] man ipah: Saya tak guna dah
[03/10, 21:58] Zainab Rejab: Ya ka
[03/10, 21:58] Zainab Rejab: Tapi xtutup kan man
[03/10, 21:59] man ipah: Jangan risau...duit tak masuk dlm tu
[03/10, 21:59] Zainab Rejab: Ya ka. Amboi pasti ka
[03/10, 21:59] Zainab Rejab: Hihi
[03/10, 21:59] man ipah: Ya...
[03/10, 22:00] Zainab Rejab: Ok lah ikut man ja
[03/10, 22:00] man ipah: Kakngah pasti ka kak ngah masuk rhb?
[03/10, 22:00] Zainab Rejab: Tapi kakngah mmg sure masuk kat sini
[03/10, 22:00] Zainab Rejab: Ya mmg sure definite sure
[03/10, 22:01] man ipah: Bukan maybank noo?
[03/10, 22:01] Zainab Rejab: Kakngah jumpa dlm buku jait. Terus pi bank try tgk ada lagi tak account ni
[03/10, 22:01] Zainab Rejab: Bukan maybank bukan cimb
[03/10, 22:01] Zainab Rejab: No. Ni la ipah bagi
[03/10, 22:02] Zainab Rejab: Kakngah nk simpan account man buat apa, cuma nk masuk duitb10, 000 saja
[03/10, 22:02] Zainab Rejab: Xpa man ingat lagi kakngah dah ingat dah
[03/10, 22:03] Zainab Rejab: Man xingat lagi kakngah dah ingay
[03/10, 22:04] Zainab Rejab: Ingat
[03/10, 22:05] Zainab Rejab: Bukan cash deposit. Kakngah buat cash deposit w/o passbook
[03/10, 22:07] man ipah: Ni statement maybank yg dpt...ikut tarikh tu ada duit masuk pada 3/10/13 dan terus transfer out pada hari yang sama..kalau tgk hari yg sama tu...ada charge rm2..bermakna interbank giro...transfer ke bank lain selain maybank...skrg ni saya tgh usahakan statement bank cimb saya, eipa dan mak pada tarikh tu utk tracking rm10k tu ke akaun mana...pasal statement maybank dia x da no akaun yg kita transfer bila dh lama sangat
[03/10, 22:08] Zainab Rejab: Mmg pun abg ngah punya pun xdak account
[03/10, 22:08] Zainab Rejab: Man post mai whole page
[03/10, 22:09] Zainab Rejab: Mcm ni
[03/10, 22:09] man ipah: Saya tak rasa kak ngah masukkan ke rhb..pasal statement maybank tu tulis duit masuk cash in kt maybank..cuma harap nnt kt cimb ada cash in tu
[03/10, 22:10] man ipah: Skrg ni tgh tunggu cimb saya, eipa & mak utk cross check duit rm10k tu masuk ke akaun mana
[03/10, 22:11] Zainab Rejab: Bukan maybank klu maybank kakngah transfer kat kaunter sbb same bank. Tapi ni abg ngah keluaq duit bawa pi rhb
[03/10, 22:11] man ipah: Kalau awal2 lagi..maybank ada no akaun yg kita transfer..tp yg lama2 mmbr bgtau mmg x appear...
[03/10, 22:12] Zainab Rejab: Man just post whole page nak tgk
[03/10, 22:12] Zainab Rejab: Sikit buat apa
[03/10, 22:12] Zainab Rejab: Yg mcm kakngah hantaq tu whole page
[03/10, 22:12] man ipah: Taktau la...tp statement tu tulis cash in kt maybank
[03/10, 22:13] Zainab Rejab: Xpa kakngah pasti rhb
[03/10, 22:13] man ipah: Kak ngah bg full yg ada date
[03/10, 22:15] man ipah: Duit yg withdraw mst sblm 3/10
[03/10, 22:15] man ipah: Sbb cash in tu 3/10
[03/10, 22:15] man ipah: Takpa..tggu statement cimb pula...nk tgk duit tu masuk ke sana nnt
[03/10, 22:16] Zainab Rejab: Juga cash withdrawal
[03/10, 22:16] Zainab Rejab: Kakngah sure rhb bank
[03/10, 22:17] Zainab Rejab: Bukan maybank
[03/10, 22:17] Zainab Rejab: Xpa tunggu cimb pula
[03/10, 22:18] man ipah: 26/9 - kak ngah withdraw dari maybank
3/10 - kak ngah cash in to maybank saya
3/10 - saya transfer out ke cimb secara online (yg tunggu statement cimb saya @ eipa @ mak)
[03/10, 22:19] Zainab Rejab: Cimb mak mana ada statement
[03/10, 22:19] man ipah: Saya dh usahakan...
[03/10, 22:19] Zainab Rejab: Dah mati xblh ambik dah aih
[03/10, 22:20] man ipah: Saya dh cuba...harap2 boleh dpt...
[03/10, 22:23] Zainab Rejab: Man abg ngah nak tengok whole page yg man bagi tu kalau half half mana tau yg tu original dari maybank
[03/10, 22:23] Zainab Rejab: Mcm ni
[03/10, 22:24] Zainab Rejab: Boleh kanp
[03/10, 22:24] Zainab Rejab: Snap ja
[03/10, 22:24] Zainab Rejab: Bukan susah pub
[03/10, 22:24] Zainab Rejab: Pun
[03/10, 22:25] Zainab Rejab: Ipah bagi rhb bukan maybank
[03/10, 22:25] man ipah: Tak habis2 nk syak wasangka ka...
[03/10, 22:25] Zainab Rejab: Mmg lah syak wasangka
[03/10, 22:26] Zainab Rejab: Sbb bagi pun half
[03/10, 22:26] Zainab Rejab: Mana kita tau original ka edit ka
[03/10, 22:26] man ipah: Saya malas nk layan...kerja saya byk lg nk buat
[03/10, 22:26] Zainab Rejab: Kakngah berani tunjuk whole page
[03/10, 22:27] man ipah: Bukti kak ngah dah masuk duit dh ada kan?
[03/10, 22:27] Zainab Rejab: Awat man tunjuk half saja
[03/10, 22:27] Zainab Rejab: Ya mmg ada tapi xbetuo
[03/10, 22:27] Zainab Rejab: Betul bank
[03/10, 22:27] man ipah: Skrg ni saya yg kena defend diri saya utk proofkn duit tu masuk ke cimb saya,eipa @ mak
[03/10, 22:28] Zainab Rejab: Man takut ka post whole page. Jgn post esok mesti edit lagi ahhahahahha
[03/10, 22:28] man ipah: Mana la saya nk tau sbb apa masuk maybank..
[03/10, 22:28] man ipah: Nah full
[03/10, 22:29] Zainab Rejab: Xdak chop maybank ka
[03/10, 22:30] man ipah: List ni saya dapat dari kawan saya..list yg rasmi blm dpt lg dari maybank...maybank kata 2 minggu...sbb lambat, saya minta tolong kawan saya utk print...
[03/10, 22:30] man ipah: Senang cakap...tunggu je la cimb nnt
[03/10, 22:30] man ipah: Kak ngah pya bahagian dh lepas kan
[03/10, 22:31] Zainab Rejab: Ok. Xpa lah. Apa pun tkasih byk
[03/10, 22:31] man ipah: Penuh dh syak wasangka
[03/10, 22:31] Zainab Rejab: Ya memang
[03/10, 22:32] Zainab Rejab: Sbb sat ingat sat bank in sat xingat sat account tutup pada hal po check xtutyp
[03/10, 22:32] man ipah: Dh maybank ada cash in...
[03/10, 22:32] Zainab Rejab: Bank kata saving account man kata loan kereta
[03/10, 22:32] man ipah: Takda kaitan rhb
[03/10, 22:32] Zainab Rejab: Ada xpa lah
[03/10, 22:32] man ipah: Jangan nk risau..
[03/10, 22:32] Zainab Rejab: Ok bye
[03/10, 22:33] man ipah: Saya dh buat cimb & maybank...
[03/10, 22:33] man ipah: X puas hati juga...dh bgtau cash in masuk maybank pun tak puas hati juga...susah la mcm ni..
[03/10, 22:35] Zainab Rejab: Xpa la
[03/10, 22:37] man ipah: Sebab tu saya nk tggu statement rasmi dari maybank...dah kak ngah tya juga saya tunjuk yg ada ni...harap puas hati duit dh masuk...tp tak puas hati juga..
[04/10, 11:37] Zainab Rejab: Puas hati duit dah masuk tapi kakngah masuk rhb dia pi maybank pula. Xpa kakngah xdpt buktikan mungkin polis boleh kut noooooo
[04/10, 11:48] man ipah: Boleh la kot...kak ngah sendiri pun takdak resit...
[04/10, 11:49] man ipah: So kalau btoi duit tu x masuk rhb...duit maybank tu bkn kakngah yg masukkan la kan?btoi?
[04/10, 12:03] Zainab Rejab: Ya betui, kakngah masukkan kat rhb. Kat maybank kut org lain la tu
[04/10, 12:04] Zainab Rejab: Kakngah mmg xbank in kat maybank no no no no
[04/10, 12:05] Zainab Rejab: Xpa la kita biaq inspector gadget siasat. Kita xblh minta statement orang tapi polis blh kan. Xpa. Kita tunggu lagi siapa yang kena 🤣🤣🤣🤣
[04/10, 12:28] man ipah: Ok..no prob...jgn lupa bagi resit cash in rhb tu nnt
[04/10, 12:30] Zainab Rejab: Man pun jg lupa bagi statement rhb blh kan
[04/10, 12:31] Zainab Rejab: Kalau dah tutup pun blh minta statement lama
[04/10, 12:31] Zainab Rejab: Bisa diatur kan man
[04/10, 12:32] Zainab Rejab: Kakngah nak rhb punya statemt ja.
[04/10, 12:32] Zainab Rejab: Nak tenok
[04/10, 14:20] man ipah: Dh buat..dia kata tggu call utk collect
[04/10, 14:32] Zainab Rejab: 👍👍
[04/10, 15:16] Zainab Rejab: Ni statement cimb mak, kakngah dan abg ngah dah pi nk minta statemenr 2013. Bank manager tak boleh bagi wpun anak dia, kena anak dia 9 orang pi bank semua setuju nk keluarkan statement baru blh dpt. Tak tau kut man blh dapat wpun menantu dan ipah ank bongsu bank bagi statement. Lm sembang dengan mnger tu sop bank.
[04/10, 15:30] man ipah: Tggu je lah dulu kalau boleh dapat...harap2 boleh dpt...saya dah pi hari jumaat lepas...
[04/10, 21:16] Zainab Rejab: Abang long tau dak, man dgn ipah pi cimb nk minta statement bank cimb mak. Dia kita mungkin blh dpt
[04/10, 21:16] Zainab Rejab: Kami dah pi cimb xblh nk kena panggil semua 9 beradik setuju blh keluar statement.
[04/10, 21:17] Zainab Rejab: Dia nk keluar statement nk buat apa. Xkan nk edit juga kut haha
[04/10, 21:20] Zainab Rejab: Kami pi bank msnager cerita lama habaq siap bawa surat beranak lagi. Mmg xblh. Klu blh senang la semua anak2 pi minta statement
[04/10, 21:20] Zainab Rejab: Sori nk hantaq jat abg long terhantar kat man
[04/10, 21:20] Zainab Rejab: Haha
[04/10, 21:21] man ipah: Tak pyh nk sorry...mmg saja type mcm tu pun..tunggu je lah..saya dh cuba..harap2 dpt la membantu..
[04/10, 21:22] Zainab Rejab: Mmg nk antaq kat abg long. Sbb kami pi xdpt. Klu man pi dpt mmg terbaik
[04/10, 21:23] man ipah: Kalau ada rezeki ada lah...saya dh cuba..
[04/10, 21:24] Zainab Rejab: Insya Allah, kami xdak rezeki. Sop cimb mcm tu xdapek den nolong
[05/10, 08:21] Zainab Rejab: Jeng jeng jeng jeng
Kantoi lagi. Duit tu bukan masuk 3/10/13
[05/10, 08:21] Zainab Rejab: Tarikh lain bulan october juga. Jeng jeng jeng
[05/10, 08:23] man ipah: Tak faham
[05/10, 08:23] man ipah: Duit masuk apa?
[05/10, 08:26] Zainab Rejab: 10,000 bukan masuk 3/10/13.
[05/10, 08:27] man ipah: Masuk ke mana ni? RHB?
[05/10, 08:28] Zainab Rejab: Statement  maybank man ka 3/10/13
[05/10, 08:28] Zainab Rejab: Masuk dan keluar the same day
[05/10, 08:29] man ipah: Tu keluar Interbank Giro (IBG)
[05/10, 08:30] man ipah: IBG mungkin 1-2 hari masuk
[05/10, 08:31] man ipah: ada charge RM2 pada statement maybank...tu bermaksud IBG
[05/10, 08:32] Zainab Rejab: Ni haaa. Kan tercatit cash deposit 10,000 3/10/13,0 tapi bukan date ni yg masuk duit
[05/10, 08:33] Zainab Rejab: Lalalallaa
[05/10, 08:33] Zainab Rejab: Kantoi kantoi
[05/10, 08:33] man ipah: apa yg kantoinya
[05/10, 08:34] man ipah: tak faham
[05/10, 08:34] Zainab Rejab: Kantoi tarikh yang masuk duit la.
[05/10, 08:35] man ipah: pasai apa kantoi?
[05/10, 08:35] man ipah: tak nampak ka tu tarikh transfer out 3/10/13
[05/10, 08:35] Zainab Rejab: Pasai kakngah masuk rhb pun bukan 3/10/13
[05/10, 08:36] man ipah: mana resit masuk RHB tu?
[05/10, 08:36] man ipah: mcm mana kak ngah tau kak ngah tarikh masuk RHB
[05/10, 08:36] man ipah: statement RHB saya pun tak dapat lagi
[05/10, 08:36] man ipah: RHB kata 2 weeks
[05/10, 08:36] man ipah: tggu dia call utk collect
[05/10, 08:37] Zainab Rejab: Laaaa dah man kata masuk maybank. Tunggu ja rhb pula masuk bila man blh tgk
[05/10, 08:37] Zainab Rejab: Buka. Rhb bank loan kereta ka. Dah juai alza tutup la account
[05/10, 08:37] man ipah: ya...maybank tu org lain transfer kak ngah kata
[05/10, 08:38] Zainab Rejab: Ni man yg cakap
[05/10, 08:38] man ipah: bukan kak ngah...
[05/10, 08:38] man ipah: pasai apa nk risau
[05/10, 08:38] Zainab Rejab: Xrisau tapi xbetui
[05/10, 08:38] man ipah: tunggu ja lah statement...awat yg nak kalut
[05/10, 08:38] Zainab Rejab: Kita nk risau apa org yg terima xrisau pun
[05/10, 08:38] Zainab Rejab: Xkalut aih saja la nak habaq
[05/10, 08:38] man ipah: berpada padalah lah dak besangka buruk pun
[05/10, 08:39] Zainab Rejab: Ya ka. Xpa tunggu rhb pula
[05/10, 08:39] man ipah: tunggu lah statement...dah la minta tolong saya utk trace semua maklumat...nak sangka buruh pula kat orang...
[05/10, 08:40] man ipah: saya boleh utk buat taktau ja benda ni selagi kak ngak tak tunjuk bukti kak ngah transfer in...tp saya tolong juga pi print statement utk puaskan hati kak ngah...so tunggu ya...saya pun perlu minta dari bank juga...
[05/10, 08:40] Zainab Rejab: Ya hanya statement boleh tunjuk bukti masuk sbb resit dah hilang
[05/10, 08:41] Zainab Rejab: Ya betul
[05/10, 08:41] man ipah: ok...so faham ya ayat tu...so tunggu...bukannya saya tak bertindak
[05/10, 08:41] Zainab Rejab: Baik shahriman
[05/10, 08:41] man ipah: saya dah ke bank pun...cuma tak dapat lagi
[05/10, 08:41] Zainab Rejab: Ok baik
[05/10, 08:41] Zainab Rejab: Terima kasih naaaa
[05/10, 08:42] man ipah: kalau tak puas hati...boleh datang jb or hantal wakil utk sama2 dengan saya ke RHB...takut nnt kata saya tak buat apa2 la pulak...
[05/10, 08:44] Zainab Rejab: Xpa xpyh pi rhb tunggu ja statement tu
[05/10, 08:44] Zainab Rejab: Dari man
[05/10, 08:45] man ipah: senang ada wakil...satgi kata palsu pula
[05/10, 08:45] Zainab Rejab: Tengok dulu
[05/10, 08:45] man ipah: so boleh ya tunggu...
[05/10, 08:46] Zainab Rejab: Ya blh
[06/10, 07:15] Zainab Rejab: Salam man
Man dah buktikan mmg abg ngah dah byr 10,000. Terims kasih. Sekarang abg ngah nak tau dia anak mak yam dia nak tau pun hak dia sebagai anak. Jadi man antaq kat group anak anak mak yam sebab ipah dah ckp kat abg long nak bukti transaksi tapi resit xdak nk buktukan. Statement maybank tercatit masuk 3/10/13 lagi power. Dan lagi abg ngah tanya. Man buat interbank transfer tu kat cimb mak ka man@eipa
Harap boleh jelaskan terperinci. Abg ngah nak tau
[06/10, 07:16] Zainab Rejab: Abg, klau betul ada transfer bg kami bukti dia transfee
[06/10, 07:17] Zainab Rejab: 👆👆👆👆tu dari ipah ke group anak anak mak yam. Jadi man tunjuk lah bukti yang duit dah masuk. Terima kasih man
[06/10, 07:31] Zainab Rejab: Ni haaa.
 Abg ngah nk tau sangat sangat masuk kat mana - man@eipa ka mak
[06/10, 07:38] Zainab Rejab: Man abang ngah dah fed up dengan pusing pusing ni. Sat itu sat ini. Tarikh cash deposit pun xbetul.
Abang ngah akan buat report esok atau lusa. Nampaknya xdak titik nokhtah. Bagi polis siasat terperinci. Tahap sabaq dia dah tamat.
Sekarang abg ngah xtuduh sapa sapa seleweng dia cuma nk tau duit ada di mana.
Terima kasih man.
[06/10, 09:16] man ipah: Terpulang lah..betul la tu detail berdasarkan tarikh yg saya tulis tu...apa yg pusing2nya..

26/9/13 duit dikeluarkan dari maybank abg ngah
3/10/13 ada cash in masuk maybank saya
3/10/13 ada transfer out dari maybank saya (to check ke akaun mana? Cimb mak @ saya @ eipa) semua dh requested, tp blm dpt lagi.

Kak ngah kata kakngah transfer ke rhb kan..so tggu je..tu pun saya dh minta rhb..
[06/10, 09:17] man ipah: Tu tarikh duit dikeluarkan bln 9..
[06/10, 09:18] Zainab Rejab: Duit tu keluaq abg ngah masuk tabung haji
[06/10, 09:18] Zainab Rejab: Bukan byr hutang mn mn lagi
[06/10, 09:20] man ipah: Ok tu kata kakngah...so terpulang lah...nk buat apa pun..saya pun dah minta dh rhb..sblm ni kakngah yg kata yakin masuk rhb..so saya dah request utk statement rhb..
[06/10, 09:21] Zainab Rejab: Cash withdrawal kemudian baru settle hutang, hutang mak yam, settle duit kereta.
[06/10, 09:22] Zainab Rejab: La ni abg ngah dah rasa ada memalsukan dokumen statement maybank. Man call dia cakap dengan dia senang. Dia blh luah apa yg dia rasa.
[06/10, 09:22] man ipah: Terpulang la kalau kata palsu
[06/10, 09:23] Zainab Rejab: Xpa biaq polis siasat sah ka palsu
[06/10, 09:23] man ipah: Ya...boleh..sata takda masalah..sebab saya tak tipu
[06/10, 09:23] man ipah: Saya
[06/10, 09:24] Zainab Rejab: Man minta kat kwn man dah salah. Xdak cop maybank pi mana pun xlaku statement tu
[06/10, 09:25] Zainab Rejab: man dengan eipa menegakkan kebenaran di mahkamah nanti
[06/10, 09:25] man ipah: Secara rasmi pun saya minta...tarikh yg sama kak ngah call...tp tak dapat lagi...so terpulang lah...lagipun kakngah dh bgtau bukan kakngah yg cash in tarikh tu
[06/10, 09:25] man ipah: Boleh...takda masalah
[06/10, 09:26] Zainab Rejab: Ya. Betul, sbb kakngah bank in di rhb tapi man dah cfm duit tu man transfer cimb mak. Pasai apa pula.
[06/10, 09:27] Zainab Rejab: Sama sehari pula tu
[06/10, 09:27] Zainab Rejab: Xpa la man. Man pun setuju abg ngah report. So ok la
[06/10, 09:28] man ipah: Saya kata ada cash in di maybank dan saya transfer out same day samada ke cimb saya, mak, @ eipa...pasal maybank tak no akaun yg di transfer
[06/10, 09:28] man ipah: Terpulang la kak ngah...smlm kata nk tgu rhb...harini nk report...so terpulang...
[06/10, 09:29] man ipah: Saya dh tolong dpt statement pun salah..tak dapat pun salah...
[06/10, 09:29] Zainab Rejab: Yang nk tunggun kakngah yg nk report abg ngah.
[06/10, 09:29] Zainab Rejab: Dia xmau tunggu dah.
[06/10, 09:30] man ipah: So kalau nk whatsapp or call utk nk cari pasal baik tak payah...saya pun dah usaha nk dpt dokumen berkaitan..bkn dok saja
[06/10, 09:31] Zainab Rejab: Man dptkan statement sbb nk prove kakngah dah bank in duit tu. Dah settle. La ni abg ngah nk tau duit tu pi mana selepas transfer. Itu ja.
[06/10, 09:32] Zainab Rejab: Xdpt kesan di mana hya polis yg dpt cari bukti
[06/10, 09:32] man ipah: Kalau yg tu kakngah rasa terbaik dan dpt puaskan hati kak ngah...terpulang...

statement tu saya taktau sapa transfer..pasai kakngah dh kata bukan...
[06/10, 09:32] man ipah: Saya yakin saya dh transfer out...cuma nk sahkan je ke akaun mana
[06/10, 09:32] Zainab Rejab: Xpa kalau rhb mesti ada dlm statement tu
[06/10, 09:33] man ipah: Ya...terpulanglah...boleh sertakan sekali resit masuk tu nnt...
[06/10, 09:33] Zainab Rejab: Ok bye man
[06/10, 09:34] man ipah: dah mintak pun statement...tp x dpt lg...
[06/10, 09:34] man ipah: Lepas ni kalau nk whatsapp utk berbalah...saya rasa x perlu kot...saya pun tgh tggu rhb juga...
[06/10, 09:35] Zainab Rejab: Pinta tanya abg ngah. Klu man betui awai awai man dah habaq man ada rhb. Man kata maybanm cimb dan public bank
[06/10, 09:35] Zainab Rejab: Tanya lagi man kata dah tutup
[06/10, 09:35] Zainab Rejab: Kakngah pi cash deposit masih active
[06/10, 09:36] Zainab Rejab: Man pun kata rhb loan kereta alza dah juai
[06/10, 09:36] Zainab Rejab: Kakngah check saving account
[06/10, 09:37] Zainab Rejab: Bukan account loan kereta alza
[06/10, 09:38] Zainab Rejab: Xpa la ikut abg ngah saja la dia nk buat report. Klu man xtipu man terlepas dari tuduhan
[06/10, 09:38] Zainab Rejab: Man jgn takut kalau xingat jwb di mahkamah
[06/10, 09:39] man ipah: Ya..sbb saya malas nk layan..pasal saya dh tgk ada cash in kt maybank..buat apa saya nk pi merata bank..saya cuma nk trace..maybank tu transfer out ke mana pula..tp dah kak ngah tak terima juga maybank...saya usahakan juga rhb...so tggu je lah rhb nya starement...
[06/10, 09:39] Zainab Rejab: Man xingat mungkin blh terlepas kut
[06/10, 09:40] man ipah: Tak...saya pun tau halal/haram....
[06/10, 09:41] Zainab Rejab: Man call abg ngah la senang. Kakngah jadi  org tengah saja
[06/10, 09:41] Zainab Rejab: Ok
[06/10, 09:42] man ipah: Skrg ni kakngah fokus je rhb saya tu...saya nk usahakan dapatkan statement cimb mak..cimb saya dan cimb eipa...
[06/10, 09:42] Zainab Rejab: Cimb man dgn eipa buat apa
[06/10, 09:42] Zainab Rejab: Duit tu masuk kat cimb mak.
[06/10, 09:42] Zainab Rejab: Kan boleh transfer dari maybank
[06/10, 09:43] Zainab Rejab: Terus ke cimb mak
[06/10, 09:43] man ipah: Saya nk cek...ada masuk rm10k tak tarikh tu..kalau masuk kt saya..mmg kakngah boleh tuduh saya ambik
[06/10, 09:43] Zainab Rejab: Kenapa ipah awai awai xbagi account dia, bagi account man.
[06/10, 09:44] man ipah: Eipa x da maybank
[06/10, 09:44] man ipah: Saya ada maybank
[06/10, 09:45] man ipah: Kredit kad maybank dia ada...tp maybank saving account dia takda
[06/10, 09:45] Zainab Rejab: Kakngah xminta pun account maybank. Bank mana pun kakngah buat.
[06/10, 09:45] Zainab Rejab: Dia bagi rhb man. Kakngah masuk lah rhb. Itu ja
[06/10, 09:45] man ipah: Ada whatsapp lama2 ka?
[06/10, 09:46] Zainab Rejab: Mmg xdak. Xblh dpt dah lama.
[06/10, 09:46] man ipah: Takda kan...so maybe masa tu ada minta maybank pula..ni just anggapan saya sahaha..saya pun tak boleh nk sahkan pasal mmg x simpan conversation lama2...hp pun dh brp kali tukaq dh
[06/10, 09:46] Zainab Rejab: Man call abg ngah ckp senang
[06/10, 09:47] Zainab Rejab: Ya xpa sbb tu nk minta polis siasat
[06/10, 09:47] Zainab Rejab: Klu buat report.
[06/10, 09:47] Zainab Rejab: Kakngah xsembang dgn man. Kakngah sembang dgn ipah.
[06/10, 09:48] Zainab Rejab: Xpa la man. Ckp byk pun xguna. Man cal abg ngah tya dia tgk
[06/10, 10:45] Zainab Rejab: 3/10/19
[06/10, 10:45] Zainab Rejab: Sori salah sent