ads

23 December 2019

Hari ni 23/12/19

Hari ni aku dapat hafal sampai habis surah sajaddah 30 ayat. Alhamdulillah. Masa solat isya dapat baca dengan lancar ayat 21-30. 

22 December 2019

Karangan cucu maktok, damia. Darjah 2, 2019

Ini ada lah karangan damia liyana zaharaa. Cucu sulung maktok. Kecik2 dah pandai buat karangan. Wpun tulisan tak berapa cantik boleh juga baca.
Saayang maktok









21 December 2019

Sayuq munggai

Besa tak makan daun munggai buat sayuq. Oghang kata makan daun munggai sakit urat sebab dia angin kuat. Betui ka?. Macam ni, kalau dalam otak kita ingat sayuq ni angin otomatic angin terus sakit urat. Jadi makan ja la toksah ingat apa. Sedap tau sayuq ni. Kaknab masak lemak dengan ubi keledek



Osteoarthritis finger

Ada orang dapat kat lutut, tapi kaknab tak kena kat lutut kena kat jari. Jom kita tengoknperkembangan jari kaknab. Memang tak boleh baik dan tak ada ubat cuma kalau rasa sakit yang tak boleh tahan makan ubat tahan sakit ja.

Abaikan kuku kuning tu sebab kaknab potong kunyit hidup nk buat serbuk. Suamu cabut kunyit 3 pasu dapat 4 kilo kunyit. So potong, jemur dan blend buat serbuk.








Remedy for cough with phlegm


1 pineapple
About 3 inches ginger
Water just enough to blend.

Blend all above till very fine abd juicy. Drink a glass for 3 times.

Very effective. 

20 December 2019

Sayang Cucu maktok








Kunyit hidup

Suami baru ja cabut pokok kunyit. Hasilnya memang banyak sangat. Daun kunyit jarang guna pun. Nak masak rendang saja ambil, tu pun jarang masak rendang kecuali raya.


Kunyit yang telah dirincik
Untuk buat serbuk kunyit.



Kucing tumpang makan

Tiap hari kaknab bagi makan kucing kat luar rumah. Pagi pagi buka ja pintu dah tunggu melangut, kesian. Kucing kalau rumah mana bagi makan rumah tu la depa dok tunggu.

Tidak jinak sebab bukan kita bela, yg ibunya garang mungkin orang besa buat dia kut, sebab tu garang.


19 December 2019

Wasap msg duit 10,000


Simpan di sini untuk rujukan dan bukti akan datang. Sebab manusia ni suka cakap bohong. Tengok macam baik, rupanya pembohong kuat. Tak respect orang macam ini. 







23/09/2019, 12:50 - Messages to this chat and calls are now secured with end-to-end encryption. Tap for more info.
23/09/2019, 12:50 - man ipah: Salam Kak Ngah...saya otw ke bank...dalam maybank2u sampai 2018 sahaja boleh download statement..

just nak confirm..tarikh yg dijangka tadi sekitar September 2013 kan?
23/09/2019, 12:53 - Zainab Rejab: Ya
23/09/2019, 12:53 - Zainab Rejab: Macam tu lak
23/09/2019, 12:53 - Zainab Rejab: Lah
23/09/2019, 12:54 - Zainab Rejab: Kak ngah on d way nk pi maybank
23/09/2019, 12:54 - Zainab Rejab: Abg ngah
23/09/2019, 12:54 - Zainab Rejab: Xsampai bank lagi
23/09/2019, 12:55 - Zainab Rejab: Pi kaunter blh minta statement lama tapi kena byr la
23/09/2019, 12:56 - Zainab Rejab: Sbb 10,000 man nk cari bukti juga
23/09/2019, 12:56 - Zainab Rejab: Bukan rm500
23/09/2019, 12:59 - Zainab Rejab: Nk pi juga celcom nk tgk blh dpt dah wasap tahun 2013. Wasap yg ipah hantaq bagi akaun man. Kami pun ada wasaByr pun xpa.
23/09/2019, 12:59 - Zainab Rejab: Nk pi tabung haji juga abg ngah nk check tabung haji juga
23/09/2019, 13:00 - man ipah: Ok
23/09/2019, 13:00 - Zainab Rejab: 👍
23/09/2019, 13:25 - man ipah: Salam kak ngah..maybank kata 2 minggu baru dpt statement yg lama..saya dah isi borang & request
23/09/2019, 13:25 - man ipah: IMG-20190923-WA0006.jpg (file attached)
23/09/2019, 13:25 - man ipah: IMG-20190923-WA0008.jpg (file attached)
23/09/2019, 13:39 - man ipah: Maximum rasanya 2 minggu..kalau siap depa akan call nnt
23/09/2019, 13:41 - Zainab Rejab: Ok klu betui masuk maybank
23/09/2019, 13:42 - man ipah: Mmg saya pun tak ingat ni bank mana..satgi saya try pi cimb pula
23/09/2019, 13:42 - Zainab Rejab: Nanti nk cari bukti wasap tahun 2013. Masuk maybank ka bank cimb ka. Sbb benda dah lm xingat bank mn
23/09/2019, 13:43 - man ipah: Hp pun dh brp kali format & tukaq dh ni dari 2013..tu yg masalah
23/09/2019, 13:43 - Zainab Rejab: Tapi mmg sure very very sure dah masuk 10,000. Cuma xingat masuk melalui maybank2u atau pi kaunter. Sbb bank in bank out semua keja kakngah
23/09/2019, 13:43 - Zainab Rejab: Tu la xpa kita cuma nal bukti dah byr takut org kata xbyr duit mak
23/09/2019, 13:44 - Zainab Rejab: Kakngah yg buat semua urusan
23/09/2019, 13:45 - Zainab Rejab: Nanti blk nk tgk pula dlm file kut simpan deposit slip ni kami kat muar
23/09/2019, 13:45 - man ipah: Biasa kalau ada transfer in pun mst ada transfer out juga tu..insyaAllah
23/09/2019, 13:45 - Zainab Rejab: Insya allah. Tkasih byk man
23/09/2019, 13:45 - man ipah: 👌
23/09/2019, 14:18 - man ipah: Cimb pun sama..2 minggu juga utk request statement dari HQ..saya dh isi form.. nnt diaorg akan call bila dh ada
23/09/2019, 14:25 - Zainab Rejab: Ok man tq
23/09/2019, 14:25 - Zainab Rejab: Kakngah on d way maybnk muar
23/09/2019, 21:41 - Zainab Rejab: Salam, man selain bank cimb dgn maybank. Accpubt bank apa man ada
23/09/2019, 21:41 - man ipah: public bank
23/09/2019, 21:42 - man ipah: tp tu mustahil..pasal tu akaun loan rumah
23/09/2019, 21:42 - man ipah: paling senang dan selamat kak ngah bg slip transfer,,so saya boleh tala nak pi bank mana
23/09/2019, 21:43 - man ipah: saya mintak statement maybank & cimb pasai bank ni yg selalu guna
23/09/2019, 21:43 - man ipah: so tadi maybank muar & celcom kata apa?
23/09/2019, 21:44 - man ipah: sapa yang kata tak bayaq ni?
23/09/2019, 21:45 - Zainab Rejab: Celcom tadi pi agent esok nk pi melaka celcom centre. Nk try saja
23/09/2019, 21:46 - Zainab Rejab: Ipah yg ckp
23/09/2019, 21:46 - man ipah: ok..harap dapat trace balik whatsapp...senang nak trace
23/09/2019, 21:46 - Zainab Rejab: Dia kata xdak
23/09/2019, 21:46 - Zainab Rejab: Ya tapi wasap cuma app
23/09/2019, 21:46 - Zainab Rejab: Klu xblh xblh xbuat apa
23/09/2019, 21:47 - Zainab Rejab: Tya ipah tgk dia kata apa kat abg ngah
23/09/2019, 21:47 - man ipah: saya dah tya dah,,,
23/09/2019, 21:47 - man ipah: td petang
23/09/2019, 21:47 - Zainab Rejab: Dia kata apa
23/09/2019, 21:47 - man ipah: maksud eipa...dia tak ingat sama mcm saya pasai duit tu
23/09/2019, 21:47 - man ipah: lepas abgngah call dia, dia call saya
23/09/2019, 21:47 - Zainab Rejab: Dia xingat ka mmg xdak
23/09/2019, 21:47 - man ipah: mmg kami tak ingat
23/09/2019, 21:48 - Zainab Rejab: Xpa lah, klu xingat
23/09/2019, 21:48 - man ipah: maksud saya, sapa yang kata kakngah tak bayaq duit hutang mak?
23/09/2019, 21:48 - Zainab Rejab: Ipah la
23/09/2019, 21:48 - Zainab Rejab: Dia kata mmg xade
23/09/2019, 21:48 - Zainab Rejab: Klu xingat xblh buat apa
23/09/2019, 21:48 - man ipah: mmg btoi...saya pun tak ingat
23/09/2019, 21:49 - man ipah: takpa...tggu cek statement
23/09/2019, 21:49 - man ipah: harap2 ada la dlm tu
23/09/2019, 21:49 - Zainab Rejab: Selain bank cimb maybank bank apa manbada
23/09/2019, 21:49 - Zainab Rejab: Man ada account
23/09/2019, 21:50 - Zainab Rejab: Selain cimb maybank bank man ada account
23/09/2019, 21:50 - man ipah: public bank
23/09/2019, 21:50 - Zainab Rejab: Ok nk tau ja nk flashback balik memory
23/09/2019, 21:50 - Zainab Rejab: Tkasih
23/09/2019, 21:51 - Zainab Rejab: Sbb kakngah yg bank in
23/09/2019, 21:51 - Zainab Rejab: Harap harap kakngah blh ingat klu man dgn ipah xingat
23/09/2019, 21:51 - man ipah: ya...
23/09/2019, 21:51 - Zainab Rejab: Ok assalamualaikum
23/09/2019, 21:51 - man ipah: takpa...kalau org transfer pun sbg transit ja...
23/09/2019, 21:52 - man ipah: bukan saya nak ambik pun duit tu...duit mak..nnt saya cek balik statement tu bila dah sampai
23/09/2019, 21:53 - Zainab Rejab: Mmg xambik, tapi xmasuk tu yg pelik
23/09/2019, 21:53 - man ipah: tak masuk tu pasai tak ingat
23/09/2019, 21:53 - Zainab Rejab: Maksud kakngah xmasuk pun akaun tabung haji mak yam
23/09/2019, 21:53 - man ipah: ni kita cek la
23/09/2019, 21:53 - man ipah: saya mmg tak boleh masukkan dalam akaun mak
23/09/2019, 21:54 - man ipah: mungkin saya transfer ke cimb mak or cash...
23/09/2019, 21:54 - man ipah: tu nk cek balik tu
23/09/2019, 21:54 - Zainab Rejab: Klu xblh kenapa pula ipah suruh bank in bank man
23/09/2019, 21:55 - man ipah: suruh transfer mungkin sbb saya boleh transfer ke cimb mak
23/09/2019, 21:55 - man ipah: pasal saya ada cimb & maybank....
23/09/2019, 21:56 - man ipah: demi Allah, mmg kami tak ingat bank mana...
23/09/2019, 21:56 - man ipah: tu saya cek statement cimb & maybank tu
23/09/2019, 21:56 - Zainab Rejab: Xpa, dah lama mmg pyh nk cari bukti. Tapi kakngah xsyok juga sbb kakngah yg masuk ipah kata xdak kakngah frust sgt
23/09/2019, 21:56 - man ipah: tapi tak dapat on the spot
23/09/2019, 21:57 - man ipah: dia tak ingat tu...saya pun tak ingat..
23/09/2019, 21:57 - man ipah: bukannya eipa yg call kak ngah or abg ngah bgtau abg ngah tak bayaq hutang mak...
23/09/2019, 21:58 - Zainab Rejab: Dia xkata xingat dia kata xdak terus
23/09/2019, 21:58 - man ipah: takpa la...tggu la sat nnt dapat stetement
23/09/2019, 21:59 - Zainab Rejab: Tya ipah apa dia ckp. Dgn abg ngah cukup
23/09/2019, 21:59 - man ipah: insyaAllah urusan dipermudahkan nnt
23/09/2019, 21:59 - man ipah: eipa kata takdak & dia letak telefon
23/09/2019, 21:59 - man ipah: abg ngah call marah2
23/09/2019, 21:59 - man ipah: bukan nak bincang
23/09/2019, 21:59 - man ipah: dan tak perlu la kot kata nak saman bagai
23/09/2019, 22:00 - Zainab Rejab: Ya ka, ada dia ckp dia lupa kut
23/09/2019, 22:00 - Zainab Rejab: Klu ada bukti blh saman klu xdak bukti xguba saman pun
23/09/2019, 22:00 - Zainab Rejab: Xguna
23/09/2019, 22:01 - man ipah: dia nangis masa  saya call back...cara cakap macam tuduh kami ambik duit mak...
23/09/2019, 22:02 - Zainab Rejab: Ya ka.
23/09/2019, 22:03 - Zainab Rejab: Xpa la xingat nk buat mcm mn
23/09/2019, 22:03 - man ipah: terus terang, mmg saya tak ingat masa kak ngah tya pasai transaksi duit tu tgh hari tadi...sbb tu saya kena pi dapatkan bank statement dulu
23/09/2019, 22:05 - man ipah: semoga urusan kita semua dimudahkan...
23/09/2019, 22:06 - Zainab Rejab: Aamiin
23/09/2019, 22:06 - man ipah: tu saya suruh eipa tanya tu bank mana & kalau ada resit bank apa...senang saya nk tala ke bank yg terlibat
23/09/2019, 22:06 - Zainab Rejab: Kakngah nk clear nm kakngah sbb kakngah yg bank in
23/09/2019, 22:06 - man ipah: ya...
23/09/2019, 22:06 - man ipah: saya pun nak clear nama saya sbb guna akaun saya
23/09/2019, 22:07 - man ipah: saya nak cek juga saya withdraw or simpan saja duit yg kakngah transfer tu
23/09/2019, 22:07 - man ipah: pasal benda dah lama...mmg saya tak ingat
23/09/2019, 22:11 - man ipah: kalau ikut transaksi tabung haji mak tu pada 2013 ada 3x mak keluarkan rm10k tu....saya tak sure sbb apa mak keluarkan tu...harap2 saya takda kaitan yg tu...
23/09/2019, 22:15 - man ipah: utk duit yg kak ngah transfer tu, saya pun risau juga kalau kak ngah transfer dan saya pula tak bg kat mak...sebab tu saya nak cek dulu dengan bank...kalau2 saya dah withdraw @ transfer ke cimb mak ka..utk defend diri sendiri juga
23/09/2019, 22:15 - Zainab Rejab: 20,000 untuk buat rumah
23/09/2019, 22:15 - Zainab Rejab: 10,000 lagi abg ngah pinjam
23/09/2019, 22:15 - Zainab Rejab: Tu yg byr blk melalui akaun man
23/09/2019, 22:16 - man ipah: ok..
23/09/2019, 22:16 - Zainab Rejab: Tapi man dgn ipah xingat xdak bukti transaksi
23/09/2019, 22:16 - man ipah: nnt kalau ada update apa2 dari bank, saya bgtau kak ngah nnt
23/09/2019, 22:16 - Zainab Rejab: Ok
23/09/2019, 22:17 - man ipah: ya...mmg kami tak ingat...sebab tu yg nk cek dulu
23/09/2019, 22:17 - Zainab Rejab: Ya
25/09/2019, 18:00 - Zainab Rejab: Xada sapa marah marah, abg ngah kata nk tgk statement tabung haji nk tgk ada x masuk 10,000 yg dia byr.
25/09/2019, 18:01 - Zainab Rejab: Ipah terus ckp bila masa bang
Klu betul abg transfer buktikan transfee  sekarang juga ipah nk tengok.
25/09/2019, 18:02 - man ipah: Duit tu x masuk tabung haji..mungkin masuk ke bank cimb mak..tunggu saya cuba dptkn statement..
25/09/2019, 18:02 - Zainab Rejab: Abg ngah tekedu bila ipah kata bila masa terus suara dia tinggi xsempat ckp pun ipah tutup phone
25/09/2019, 18:03 - Zainab Rejab: Klu masuk cimb ckp la kenapa ckp bila masa bang
25/09/2019, 18:03 - Zainab Rejab: Minta bukti pula
25/09/2019, 18:03 - man ipah: Kan dh ckp sblm ni...tak ingat
25/09/2019, 18:03 - Zainab Rejab: No no no no no no no no
25/09/2019, 18:04 - man ipah: Sbb tu saya nk tahu masa bila utk saya cek statement
25/09/2019, 18:04 - Zainab Rejab: Dia xckp dia xingat dia ckp bila masa
25/09/2019, 18:04 - Zainab Rejab: Dia xckp dia xingat
25/09/2019, 18:04 - Zainab Rejab: Dia ckp bila masa
25/09/2019, 18:04 - Zainab Rejab: Maknanya xdak transaksi
25/09/2019, 18:04 - man ipah: Saya yg cakap saya tak ingat
25/09/2019, 18:05 - man ipah: Lepas tu dia call saya tanya
25/09/2019, 18:05 - man ipah: Mmg tak ingat
25/09/2019, 18:05 - man ipah: Dont worry...saya tak rembat duit tu
25/09/2019, 18:05 - Zainab Rejab: Dia yg suruh masuk akaun man kenapa pula
25/09/2019, 18:05 - Zainab Rejab: Bukan kata rembat duit
25/09/2019, 18:06 - Zainab Rejab: Dok heran kenapa ipah dok kata x ada
25/09/2019, 18:06 - Zainab Rejab: Xpnh tuduh pun rembat ka pakai duit ka
25/09/2019, 18:06 - man ipah: Eipa kata dia x cakap tak ada...saya dkt rumah dh ni
25/09/2019, 18:07 - Zainab Rejab: Yg dok tya kenapa ipah ckp bila masa bang
25/09/2019, 18:07 - man ipah: Tggu ja statement...saya cuba dptkn
25/09/2019, 18:07 - Zainab Rejab: Dia bukan kata tak ada
25/09/2019, 18:08 - Zainab Rejab: Dia kata bila masa bang
25/09/2019, 18:08 - Zainab Rejab: Klu betul tunjuk bukti
25/09/2019, 18:08 - Zainab Rejab: Bila masa bang
25/09/2019, 18:08 - Zainab Rejab: Bila masa bang
Bila masa bang
25/09/2019, 18:08 - Zainab Rejab: Bukan xada
25/09/2019, 18:09 - man ipah: Saya rasa (tapi saya still x ingat) lps kak ngah masuk tu mst saya terus transfer & snap gambar resit...biasa kalau beli barang mmg saya buat mcm tu...tp bnda dh lama...sbb tu tggu kjp saya dptkn statement
25/09/2019, 18:10 - Zainab Rejab: Xpa apa pun
25/09/2019, 18:11 - man ipah: Rasa menyesal pula jadi bridge tolong transfer duit mak...nnt ada update saya transfer kt cimb mak tu saya maklumkan
25/09/2019, 18:11 - man ipah: Saya x boleh transfer direct ke tabung haji mak...sbb tu maybe transfer ke cimb mak
25/09/2019, 18:13 - man ipah: Mmg perlukan bukti...macam mana saya nk trace saya dh transfer ke akaun mak cimb mak kalau date pun saya tak ingat
25/09/2019, 18:15 - man ipah: Sbb tu saya suruh eipa tya bila tu..utk dpt date...sbb saya nk cari juga date transaksi ke akaun cimb mak
25/09/2019, 18:17 - man ipah: Skrg dah try dptkn dari maybank & cimb utk akaun saya..harap2 ada petunjuk date saya transfer out lps kak ngah transfer
25/09/2019, 18:18 - man ipah: Dia pun tak tau...yg pasal cimb ni saya rasa...
25/09/2019, 18:21 - Zainab Rejab: Klu transfer xpa that means clear mmg kakngah bank in
25/09/2019, 18:22 - Zainab Rejab: Nm abg ngah clear dia dah byr hutang mak
25/09/2019, 18:23 - man ipah: Takdak org tya pun pasal hutang dia dgn mak..
25/09/2019, 18:24 - man ipah: Tak semestinya amount tu appear dlm tabung haji..
25/09/2019, 18:26 - man ipah: Selalu pasal banking ni mmg saya yg uruskan..sbb tu masa tu maybe eipa bg akaun maybank or cimb saya
25/09/2019, 18:31 - man ipah: Kalau saya pinjam, maybe saya ingat transaksi tu...skrg ni saya just bridge..terima duit & transfer ke org lain..sbb tu tak ingat...sbb tu perlu check date utk check statement...harap bg masa skt utk dptkn statement...
25/09/2019, 19:13 - Zainab Rejab: Ok
30/09/2019, 11:59 - Zainab Rejab: Salam man, kakngah nk tya, man ada tak akaun rhb bank
30/09/2019, 12:04 - man ipah: Salam...rhb ada dulu loan kereta
30/09/2019, 12:05 - Zainab Rejab: Oooh dah tutup dah ka
30/09/2019, 12:07 - man ipah: Loan kereta alza..
30/09/2019, 12:07 - man ipah: Dh jual & tutup
30/09/2019, 12:08 - man ipah: Tggu statement maybank & cimb tgk..rasanya antara 2 bank tu ja transaksi in & out
30/09/2019, 12:10 - Zainab Rejab: Ok
30/09/2019, 12:11 - Zainab Rejab: Tkasih mab
30/09/2019, 12:11 - Zainab Rejab: Kakngah xjumpa receipt transaction angah dah buang masa. Dia kemas file.
30/09/2019, 12:14 - man ipah: Takpa..hrp2 ada tu nnt kt maybank @ cimb..biasa 2 akaun tu yg selalu guna..ada info nnt saya maklumkan..
30/09/2019, 12:19 - Zainab Rejab: Ok tkasih man
30/09/2019, 12:29 - man ipah: 👌
30/09/2019, 17:02 - Zainab Rejab: Salam man, kakngah pi maybank minta statement juga. Tahun 2013 punya. Sehari ja esok blh ambik dah. Nanti bank call kakngah blh pi ambik esok.
30/09/2019, 17:03 - Zainab Rejab: Man xdpt lagi ka
30/09/2019, 17:04 - man ipah: Tak dpt lg..maybank kata 2 minggu haritu..sama mcm cimb
30/09/2019, 17:04 - Zainab Rejab: Kut xsama branch lain kut noooo
30/09/2019, 17:04 - man ipah: Tu cawangan yg buat buku ka?
30/09/2019, 17:04 - Zainab Rejab: Dak
30/09/2019, 17:04 - Zainab Rejab: Kakngah buat kat bm
30/09/2019, 17:04 - Zainab Rejab: Kat minta statement kat sp
30/09/2019, 17:04 - man ipah: Sini 2 minggu haritu dia kata
30/09/2019, 17:05 - Zainab Rejab: Xpa xsama bank branch lain cara depa keja kut
30/09/2019, 17:06 - Zainab Rejab: Kakngah punya ja
30/09/2019, 17:06 - man ipah: Maybe kot...
30/09/2019, 17:06 - Zainab Rejab: Sbb nk tunjuk juga kat adik beradik duit 15,000 tu kami dpt dari herda. Dia bagi untuk pi umrah
30/09/2019, 17:07 - man ipah: Cimb pun x dak call lg juga...haritu lepas pi maybank terus ke cimb
30/09/2019, 17:07 - Zainab Rejab: Kebetulan masa tu buat rumah tokyam ada angin yang tiup duit beli boat duit mak yam
30/09/2019, 17:08 - Zainab Rejab: Jadi nak tunjuk juga bukti beli boat guna duit yg eda bagi, bukan duit tok yam.
30/09/2019, 17:08 - Zainab Rejab: Penuh dengan syak wasangka
30/09/2019, 17:09 - Zainab Rejab: Tu yang adik beradik boycott abg ngah
30/09/2019, 17:09 - Zainab Rejab: Depa xtya terus jump to conclusion
30/09/2019, 17:09 - man ipah: saya yg boycott tu?
30/09/2019, 17:10 - man ipah: rasanya takda kot...syak wasangka ja tu
30/09/2019, 17:10 - Zainab Rejab: Yati yang ckp kami semua boycott abg ngah
30/09/2019, 17:10 - man ipah: *sapa
30/09/2019, 17:10 - Zainab Rejab: Termasuk kamal
30/09/2019, 17:10 - Zainab Rejab: Tya yati tengok
30/09/2019, 17:10 - man ipah: takdak kot org boycott
30/09/2019, 17:10 - Zainab Rejab: Klu xdak awat yati kata
30/09/2019, 17:11 - Zainab Rejab: Sept 2019 kami pi rumah dia. Dia yang kata
30/09/2019, 17:11 - Zainab Rejab: Sori sept 2015
30/09/2019, 17:11 - Zainab Rejab: Bukan 2019 typo error
30/09/2019, 17:12 - Zainab Rejab: Kami pun xtau org boycott klu tau kami xpi kenduri milah
30/09/2019, 17:12 - man ipah: kalau boycott takda la org lain update bgtau apa2 berkaitan mak ka..jemputan kahwin pun rasanya depa jemput
30/09/2019, 17:12 - Zainab Rejab: Tya yati tgk dia ingat da
30/09/2019, 17:12 - Zainab Rejab: Milah mmg xjoin boycott ni
30/09/2019, 17:12 - Zainab Rejab: Yati yg ckp sendiri
30/09/2019, 17:13 - Zainab Rejab: Dia kata
Abang tahu kita boycott dia tu dia blk awai
30/09/2019, 17:13 - Zainab Rejab: Pada hal kami xtau pun depa boycott. Yati ckp baru tau
30/09/2019, 17:13 - Zainab Rejab: Sbb tu abga ngah menjauhkan diri dia
30/09/2019, 17:14 - man ipah: sepanjang saya dok balik kampung & jumpa sedara2 lain,,takda seorang pun yg syorkan pasai boycott ni...tak tau la kalau org lain...tp sepanjang dengaq dari telinga saya...mmg takda..
30/09/2019, 17:14 - Zainab Rejab: Dah adik beradik boycott buat apa kita nk menonjol diri
30/09/2019, 17:14 - Zainab Rejab: Tu la man. Hari kaknab ckp. Klu xpercaya tya yatia sendiri
30/09/2019, 17:14 - Zainab Rejab: Yati
30/09/2019, 17:14 - man ipah: takda sapa boycott siapa pun...yg tu setahu saya lah...taktau lah kalau belakang saya
30/09/2019, 17:14 - Zainab Rejab: Man ok dengan abg ngah
30/09/2019, 17:15 - Zainab Rejab: Kita org asing man
30/09/2019, 17:15 - Zainab Rejab: Yg boycott adik adik dia la
30/09/2019, 17:15 - Zainab Rejab: Tu kakngah nk clear jgn ada org kata kami pakai duit mak yam. Kami pun tambah duit juga.
30/09/2019, 17:15 - man ipah: takut persepsi ja kot tu...depa kena duduk semeja tu bincang adik beradik...
30/09/2019, 17:16 - Zainab Rejab: Sampai yati kata kat tok yam tu lah mak percaya sangat kat abg ngah.
30/09/2019, 17:16 - Zainab Rejab: Mak yam kata. Mana aku tau dia macam tu
30/09/2019, 17:16 - Zainab Rejab: Kalau blh mmg bincang perkara
30/09/2019, 17:16 - Zainab Rejab: Ni
30/09/2019, 17:17 - Zainab Rejab: Ramai dok ingat abg ngah ambik duit tok yam
30/09/2019, 17:17 - Zainab Rejab: Semua marah abg ngah
30/09/2019, 17:17 - Zainab Rejab: Xmai tya pun betui ka dak
30/09/2019, 17:17 - Zainab Rejab: Semua terima bulat bulat apa mak depa kara
30/09/2019, 17:17 - Zainab Rejab: Kata
30/09/2019, 17:18 - Zainab Rejab: Jumpa lagi baik
30/09/2019, 17:18 - Zainab Rejab: Hubungan keluarga jgn putus
30/09/2019, 17:18 - Zainab Rejab: Ni wasap pun x masuk abg ngah
30/09/2019, 17:18 - Zainab Rejab: Dia pun bin abdullag
30/09/2019, 17:18 - Zainab Rejab: Xtau kut abg ngah anak angkat
30/09/2019, 17:20 - man ipah: saya dok balik juga kampung sekurang2nya sebulan sekali sblm ni...tapi setakat apa yg saya tahu mcm tak pernah dengaq pula mak cakap pasal ambik duit tu......wallahualam...
30/09/2019, 17:21 - Zainab Rejab: Tya yati dia tau, dia yg ckp kat abg ngah
30/09/2019, 17:22 - Zainab Rejab: Dengan kakngah
30/09/2019, 17:22 - Zainab Rejab: Abg ngah tya yati kamal pun boycott ka. Yati kata ya
30/09/2019, 17:23 - Zainab Rejab: Sebab tu abg ngah xblk raya
30/09/2019, 17:23 - Zainab Rejab: Dalam hati dia hanyak sabak awor
30/09/2019, 17:23 - Zainab Rejab: Tempat Dia rindu
30/09/2019, 17:26 - Zainab Rejab: Tok yam cerita kat anak2 dia abg nga nak bolot duit pak uda, pada hal dia nasihat mak suruh pulang balik duit 20,000 tu kat pak uda. Sebab dia bukan tau nk bagi dividen. Pak uda pun ada buku tabung haji. Org yang nasihat dia, dia cop pula nak bolot duit pak uda. Abg ngah account pak uda pun dia xtau byk mana. Sampai hati tok yam fitnah anak dia
30/09/2019, 17:26 - Zainab Rejab: Dah mati baru tau tok yam cerita kat anak2 dia abg ngah nak bolot duit pak uda.
30/09/2019, 17:27 - Zainab Rejab: Org ingat abg ngah ambik duit tok yam
Nak ambik duit pak uda
Ni yg byar 10,000 pun xdal bukti
30/09/2019, 17:27 - Zainab Rejab: Xdal
30/09/2019, 17:27 - Zainab Rejab: Xdak
30/09/2019, 17:28 - Zainab Rejab: Lagi org ingat abg ngah nk sapu duit tok yam
30/09/2019, 17:29 - Zainab Rejab: Patut la xadd abg ngah dalam group demi mak
30/09/2019, 17:42 - man ipah: Saya tak pernah dengaq pula mak cerita pasai ni..Mak pun dh takdak kot kak ngah...cukuplah kot cerita pasai ni...insyaAllah masih pada hari penilaian yg lebih besar nnt di padang mashar..kita pun tak tau bahagian kita mcm mana nnt..

Berbalik pasal duit rm10k tu..nnt kalau ada update maybank or cimb tu saya bgtau...duit tu rasanya mmg x da masalah pun...mmg kakngah ingat kakngah transfer & saya pun maybe dh terus transfer pada mak masa tu..cuma proses tu x ingat..harap2 x da issue yg tu nnt..
30/09/2019, 18:03 - Zainab Rejab: Ya man. Kakngah hanya luah saja apa yg tersirat dan tersurat.
30/09/2019, 18:03 - Zainab Rejab: Harap ada bukti masuk duit 10,000 xmau abg ngah org fitnah lagi
30/09/2019, 18:04 - Zainab Rejab: Tkasih man. Maaf klu ada yg tersilap ckp.
03/10/2019, 20:48 - Zainab Rejab: IMG-20191003-WA0005.jpg (file attached)
03/10/2019, 21:46 - Zainab Rejab: Account yg di atas yg kakngah masuk duit bukan cimb bukan maybank
03/10/2019, 21:53 - Zainab Rejab: IMG-20191003-WA0008.jpg (file attached)
No. Dlm simpanan buku jahit. No. Ni la ipah bagi
03/10/2019, 21:53 - Zainab Rejab: Man kata tutup masih active
03/10/2019, 21:54 - Zainab Rejab: IMG-20191001-WA0018.jpg (file attached)
03/10/2019, 21:57 - man ipah: Tak guna dh rhb tu...
03/10/2019, 21:58 - Zainab Rejab: IMG-20190930-WA0000.jpg (file attached)
03/10/2019, 21:58 - man ipah: Lepas juai alza
03/10/2019, 21:58 - Zainab Rejab: Bank kata saving account dan masih active
03/10/2019, 21:58 - Zainab Rejab: Bukan loan kereta
03/10/2019, 21:58 - man ipah: Saya tak guna dah
03/10/2019, 21:58 - Zainab Rejab: Ya ka
03/10/2019, 21:58 - Zainab Rejab: Tapi xtutup kan man
03/10/2019, 21:59 - man ipah: Jangan risau...duit tak masuk dlm tu
03/10/2019, 21:59 - Zainab Rejab: Ya ka. Amboi pasti ka
03/10/2019, 21:59 - Zainab Rejab: Hihi
03/10/2019, 21:59 - man ipah: Ya...
03/10/2019, 22:00 - Zainab Rejab: Ok lah ikut man ja
03/10/2019, 22:00 - man ipah: Kakngah pasti ka kak ngah masuk rhb?
03/10/2019, 22:00 - Zainab Rejab: Tapi kakngah mmg sure masuk kat sini
03/10/2019, 22:00 - Zainab Rejab: Ya mmg sure definite sure
03/10/2019, 22:01 - man ipah: Bukan maybank noo?
03/10/2019, 22:01 - Zainab Rejab: Kakngah jumpa dlm buku jait. Terus pi bank try tgk ada lagi tak account ni
03/10/2019, 22:01 - Zainab Rejab: Bukan maybank bukan cimb
03/10/2019, 22:01 - Zainab Rejab: No. Ni la ipah bagi
03/10/2019, 22:02 - Zainab Rejab: Kakngah nk simpan account man buat apa, cuma nk masuk duitb10, 000 saja
03/10/2019, 22:02 - Zainab Rejab: Xpa man ingat lagi kakngah dah ingat dah
03/10/2019, 22:03 - Zainab Rejab: Man xingat lagi kakngah dah ingay
03/10/2019, 22:04 - Zainab Rejab: Ingat
03/10/2019, 22:04 - man ipah: IMG-20191003-WA0009.jpg (file attached)
03/10/2019, 22:05 - Zainab Rejab: Bukan cash deposit. Kakngah buat cash deposit w/o passbook
03/10/2019, 22:07 - man ipah: Ni statement maybank yg dpt...ikut tarikh tu ada duit masuk pada 3/10/13 dan terus transfer out pada hari yang sama..kalau tgk hari yg sama tu...ada charge rm2..bermakna interbank giro...transfer ke bank lain selain maybank...skrg ni saya tgh usahakan statement bank cimb saya, eipa dan mak pada tarikh tu utk tracking rm10k tu ke akaun mana...pasal statement maybank dia x da no akaun yg kita transfer bila dh lama sangat
03/10/2019, 22:08 - Zainab Rejab: Mmg pun abg ngah punya pun xdak account
03/10/2019, 22:08 - Zainab Rejab: Man post mai whole page
03/10/2019, 22:08 - Zainab Rejab: IMG-20191003-WA0011.jpg (file attached)
03/10/2019, 22:09 - Zainab Rejab: Mcm ni
03/10/2019, 22:09 - man ipah: Saya tak rasa kak ngah masukkan ke rhb..pasal statement maybank tu tulis duit masuk cash in kt maybank..cuma harap nnt kt cimb ada cash in tu
03/10/2019, 22:10 - man ipah: Skrg ni tgh tunggu cimb saya, eipa & mak utk cross check duit rm10k tu masuk ke akaun mana
03/10/2019, 22:11 - Zainab Rejab: Bukan maybank klu maybank kakngah transfer kat kaunter sbb same bank. Tapi ni abg ngah keluaq duit bawa pi rhb
03/10/2019, 22:11 - man ipah: Kalau awal2 lagi..maybank ada no akaun yg kita transfer..tp yg lama2 mmbr bgtau mmg x appear...
03/10/2019, 22:12 - Zainab Rejab: Man just post whole page nak tgk
03/10/2019, 22:12 - Zainab Rejab: Sikit buat apa
03/10/2019, 22:12 - Zainab Rejab: Yg mcm kakngah hantaq tu whole page
03/10/2019, 22:12 - man ipah: Taktau la...tp statement tu tulis cash in kt maybank
03/10/2019, 22:13 - man ipah: IMG-20191003-WA0012.jpg (file attached)
03/10/2019, 22:13 - Zainab Rejab: Xpa kakngah pasti rhb
03/10/2019, 22:13 - man ipah: Kak ngah bg full yg ada date
03/10/2019, 22:14 - Zainab Rejab: IMG-20191003-WA0013.jpg (file attached)
03/10/2019, 22:15 - man ipah: Duit yg withdraw mst sblm 3/10
03/10/2019, 22:15 - man ipah: Sbb cash in tu 3/10
03/10/2019, 22:15 - Zainab Rejab: IMG-20191003-WA0014.jpg (file attached)
03/10/2019, 22:15 - man ipah: Takpa..tggu statement cimb pula...nk tgk duit tu masuk ke sana nnt
03/10/2019, 22:16 - Zainab Rejab: Juga cash withdrawal
03/10/2019, 22:16 - Zainab Rejab: Kakngah sure rhb bank
03/10/2019, 22:17 - Zainab Rejab: Bukan maybank
03/10/2019, 22:17 - Zainab Rejab: Xpa tunggu cimb pula
03/10/2019, 22:18 - man ipah: 26/9 - kak ngah withdraw dari maybank
3/10 - kak ngah cash in to maybank saya
3/10 - saya transfer out ke cimb secara online (yg tunggu statement cimb saya @ eipa @ mak)
03/10/2019, 22:19 - Zainab Rejab: Cimb mak mana ada statement
03/10/2019, 22:19 - man ipah: Saya dh usahakan...
03/10/2019, 22:19 - Zainab Rejab: Dah mati xblh ambik dah aih
03/10/2019, 22:20 - man ipah: Saya dh cuba...harap2 boleh dpt...
03/10/2019, 22:23 - Zainab Rejab: Man abg ngah nak tengok whole page yg man bagi tu kalau half half mana tau yg tu original dari maybank
03/10/2019, 22:23 - Zainab Rejab: IMG-20191003-WA0016.jpg (file attached)
03/10/2019, 22:23 - Zainab Rejab: Mcm ni
03/10/2019, 22:24 - Zainab Rejab: Boleh kanp
03/10/2019, 22:24 - Zainab Rejab: Snap ja
03/10/2019, 22:24 - Zainab Rejab: Bukan susah pub
03/10/2019, 22:24 - Zainab Rejab: Pun
03/10/2019, 22:25 - Zainab Rejab: Ipah bagi rhb bukan maybank
03/10/2019, 22:25 - man ipah: Tak habis2 nk syak wasangka ka...
03/10/2019, 22:25 - Zainab Rejab: Mmg lah syak wasangka
03/10/2019, 22:26 - Zainab Rejab: Sbb bagi pun half
03/10/2019, 22:26 - Zainab Rejab: Mana kita tau original ka edit ka
03/10/2019, 22:26 - man ipah: Saya malas nk layan...kerja saya byk lg nk buat
03/10/2019, 22:26 - Zainab Rejab: Kakngah berani tunjuk whole page
03/10/2019, 22:27 - man ipah: Bukti kak ngah dah masuk duit dh ada kan?
03/10/2019, 22:27 - Zainab Rejab: Awat man tunjuk half saja
03/10/2019, 22:27 - Zainab Rejab: Ya mmg ada tapi xbetuo
03/10/2019, 22:27 - Zainab Rejab: Betul bank
03/10/2019, 22:27 - man ipah: Skrg ni saya yg kena defend diri saya utk proofkn duit tu masuk ke cimb saya,eipa @ mak
03/10/2019, 22:28 - Zainab Rejab: Man takut ka post whole page. Jgn post esok mesti edit lagi ahhahahahha
03/10/2019, 22:28 - man ipah: Mana la saya nk tau sbb apa masuk maybank..
03/10/2019, 22:28 - man ipah: IMG-20191003-WA0017.jpg (file attached)
03/10/2019, 22:28 - man ipah: Nah full
03/10/2019, 22:28 - man ipah: 20191003_222612.jpg (file attached)
20191003_222612
03/10/2019, 22:29 - Zainab Rejab: Xdak chop maybank ka
03/10/2019, 22:30 - man ipah: List ni saya dapat dari kawan saya..list yg rasmi blm dpt lg dari maybank...maybank kata 2 minggu...sbb lambat, saya minta tolong kawan saya utk print...
03/10/2019, 22:30 - man ipah: Senang cakap...tunggu je la cimb nnt
03/10/2019, 22:30 - man ipah: Kak ngah pya bahagian dh lepas kan
03/10/2019, 22:31 - Zainab Rejab: Ok. Xpa lah. Apa pun tkasih byk
03/10/2019, 22:31 - man ipah: Penuh dh syak wasangka
03/10/2019, 22:31 - Zainab Rejab: Ya memang
03/10/2019, 22:32 - Zainab Rejab: Sbb sat ingat sat bank in sat xingat sat account tutup pada hal po check xtutyp
03/10/2019, 22:32 - man ipah: Dh maybank ada cash in...
03/10/2019, 22:32 - Zainab Rejab: Bank kata saving account man kata loan kereta
03/10/2019, 22:32 - man ipah: Takda kaitan rhb
03/10/2019, 22:32 - Zainab Rejab: Ada xpa lah
03/10/2019, 22:32 - man ipah: Jangan nk risau..
03/10/2019, 22:32 - Zainab Rejab: Ok bye
03/10/2019, 22:33 - man ipah: Saya dh buat cimb & maybank...
03/10/2019, 22:33 - man ipah: X puas hati juga...dh bgtau cash in masuk maybank pun tak puas hati juga...susah la mcm ni..
03/10/2019, 22:35 - Zainab Rejab: Xpa la
03/10/2019, 22:37 - man ipah: Sebab tu saya nk tggu statement rasmi dari maybank...dah kak ngah tya juga saya tunjuk yg ada ni...harap puas hati duit dh masuk...tp tak puas hati juga..
04/10/2019, 11:37 - Zainab Rejab: Puas hati duit dah masuk tapi kakngah masuk rhb dia pi maybank pula. Xpa kakngah xdpt buktikan mungkin polis boleh kut noooooo
04/10/2019, 11:48 - man ipah: Boleh la kot...kak ngah sendiri pun takdak resit...
04/10/2019, 11:49 - man ipah: So kalau btoi duit tu x masuk rhb...duit maybank tu bkn kakngah yg masukkan la kan?btoi?
04/10/2019, 12:03 - Zainab Rejab: Ya betui, kakngah masukkan kat rhb. Kat maybank kut org lain la tu
04/10/2019, 12:04 - Zainab Rejab: Kakngah mmg xbank in kat maybank no no no no
04/10/2019, 12:05 - Zainab Rejab: Xpa la kita biaq inspector gadget siasat. Kita xblh minta statement orang tapi polis blh kan. Xpa. Kita tunggu lagi siapa yang kena 🤣🤣🤣🤣
04/10/2019, 12:28 - man ipah: Ok..no prob...jgn lupa bagi resit cash in rhb tu nnt
04/10/2019, 12:30 - Zainab Rejab: Man pun jg lupa bagi statement rhb blh kan
04/10/2019, 12:31 - Zainab Rejab: Kalau dah tutup pun blh minta statement lama
04/10/2019, 12:31 - Zainab Rejab: Bisa diatur kan man
04/10/2019, 12:32 - Zainab Rejab: Kakngah nak rhb punya statemt ja.
04/10/2019, 12:32 - Zainab Rejab: Nak tenok
04/10/2019, 14:20 - man ipah: Dh buat..dia kata tggu call utk collect
04/10/2019, 14:32 - Zainab Rejab: 👍👍
04/10/2019, 15:16 - Zainab Rejab: Ni statement cimb mak, kakngah dan abg ngah dah pi nk minta statemenr 2013. Bank manager tak boleh bagi wpun anak dia, kena anak dia 9 orang pi bank semua setuju nk keluarkan statement baru blh dpt. Tak tau kut man blh dapat wpun menantu dan ipah ank bongsu bank bagi statement. Lm sembang dengan mnger tu sop bank.
04/10/2019, 15:30 - man ipah: Tggu je lah dulu kalau boleh dapat...harap2 boleh dpt...saya dah pi hari jumaat lepas...
04/10/2019, 21:16 - Zainab Rejab: Abang long tau dak, man dgn ipah pi cimb nk minta statement bank cimb mak. Dia kita mungkin blh dpt
04/10/2019, 21:16 - Zainab Rejab: Kami dah pi cimb xblh nk kena panggil semua 9 beradik setuju blh keluar statement.
04/10/2019, 21:17 - Zainab Rejab: Dia nk keluar statement nk buat apa. Xkan nk edit juga kut haha
04/10/2019, 21:20 - Zainab Rejab: Kami pi bank msnager cerita lama habaq siap bawa surat beranak lagi. Mmg xblh. Klu blh senang la semua anak2 pi minta statement
04/10/2019, 21:20 - Zainab Rejab: Sori nk hantaq jat abg long terhantar kat man
04/10/2019, 21:20 - Zainab Rejab: Haha
04/10/2019, 21:21 - man ipah: Tak pyh nk sorry...mmg saja type mcm tu pun..tunggu je lah..saya dh cuba..harap2 dpt la membantu..
04/10/2019, 21:22 - Zainab Rejab: Mmg nk antaq kat abg long. Sbb kami pi xdpt. Klu man pi dpt mmg terbaik
04/10/2019, 21:23 - man ipah: Kalau ada rezeki ada lah...saya dh cuba..
04/10/2019, 21:24 - Zainab Rejab: Insya Allah, kami xdak rezeki. Sop cimb mcm tu xdapek den nolong
05/10/2019, 08:21 - Zainab Rejab: Jeng jeng jeng jeng
Kantoi lagi. Duit tu bukan masuk 3/10/13
05/10/2019, 08:21 - Zainab Rejab: Tarikh lain bulan october juga. Jeng jeng jeng
05/10/2019, 08:23 - man ipah: Tak faham
05/10/2019, 08:23 - man ipah: Duit masuk apa?
05/10/2019, 08:26 - Zainab Rejab: 10,000 bukan masuk 3/10/13.
05/10/2019, 08:27 - man ipah: Masuk ke mana ni? RHB?
05/10/2019, 08:28 - Zainab Rejab: Statement  maybank man ka 3/10/13
05/10/2019, 08:28 - Zainab Rejab: Masuk dan keluar the same day
05/10/2019, 08:29 - man ipah: Tu keluar Interbank Giro (IBG)
05/10/2019, 08:30 - man ipah: IBG mungkin 1-2 hari masuk
05/10/2019, 08:31 - man ipah: ada charge RM2 pada statement maybank...tu bermaksud IBG
05/10/2019, 08:31 - Zainab Rejab: IMG-20191003-WA0009.jpg (file attached)
05/10/2019, 08:32 - Zainab Rejab: Ni haaa. Kan tercatit cash deposit 10,000 3/10/13,0 tapi bukan date ni yg masuk duit
05/10/2019, 08:33 - Zainab Rejab: Lalalallaa
05/10/2019, 08:33 - Zainab Rejab: Kantoi kantoi
05/10/2019, 08:33 - man ipah: apa yg kantoinya
05/10/2019, 08:34 - man ipah: tak faham
05/10/2019, 08:34 - Zainab Rejab: Kantoi tarikh yang masuk duit la.
05/10/2019, 08:35 - man ipah: pasai apa kantoi?
05/10/2019, 08:35 - man ipah: tak nampak ka tu tarikh transfer out 3/10/13
05/10/2019, 08:35 - Zainab Rejab: Pasai kakngah masuk rhb pun bukan 3/10/13
05/10/2019, 08:36 - man ipah: mana resit masuk RHB tu?
05/10/2019, 08:36 - man ipah: mcm mana kak ngah tau kak ngah tarikh masuk RHB
05/10/2019, 08:36 - man ipah: statement RHB saya pun tak dapat lagi
05/10/2019, 08:36 - man ipah: RHB kata 2 weeks
05/10/2019, 08:36 - man ipah: tggu dia call utk collect
05/10/2019, 08:37 - Zainab Rejab: Laaaa dah man kata masuk maybank. Tunggu ja rhb pula masuk bila man blh tgk
05/10/2019, 08:37 - Zainab Rejab: Buka. Rhb bank loan kereta ka. Dah juai alza tutup la account
05/10/2019, 08:37 - man ipah: ya...maybank tu org lain transfer kak ngah kata
05/10/2019, 08:38 - Zainab Rejab: Ni man yg cakap
05/10/2019, 08:38 - man ipah: bukan kak ngah...
05/10/2019, 08:38 - man ipah: pasai apa nk risau
05/10/2019, 08:38 - Zainab Rejab: Xrisau tapi xbetui
05/10/2019, 08:38 - man ipah: tunggu ja lah statement...awat yg nak kalut
05/10/2019, 08:38 - Zainab Rejab: Kita nk risau apa org yg terima xrisau pun
05/10/2019, 08:38 - Zainab Rejab: Xkalut aih saja la nak habaq
05/10/2019, 08:38 - man ipah: berpada padalah lah dak besangka buruk pun
05/10/2019, 08:39 - Zainab Rejab: Ya ka. Xpa tunggu rhb pula
05/10/2019, 08:39 - man ipah: tunggu lah statement...dah la minta tolong saya utk trace semua maklumat...nak sangka buruh pula kat orang...
05/10/2019, 08:40 - man ipah: saya boleh utk buat taktau ja benda ni selagi kak ngak tak tunjuk bukti kak ngah transfer in...tp saya tolong juga pi print statement utk puaskan hati kak ngah...so tunggu ya...saya pun perlu minta dari bank juga...
05/10/2019, 08:40 - Zainab Rejab: Ya hanya statement boleh tunjuk bukti masuk sbb resit dah hilang
05/10/2019, 08:41 - Zainab Rejab: Ya betul
05/10/2019, 08:41 - man ipah: ok...so faham ya ayat tu...so tunggu...bukannya saya tak bertindak
05/10/2019, 08:41 - Zainab Rejab: Baik shahriman
05/10/2019, 08:41 - man ipah: saya dah ke bank pun...cuma tak dapat lagi
05/10/2019, 08:41 - Zainab Rejab: Ok baik
05/10/2019, 08:41 - Zainab Rejab: Terima kasih naaaa
05/10/2019, 08:42 - man ipah: kalau tak puas hati...boleh datang jb or hantal wakil utk sama2 dengan saya ke RHB...takut nnt kata saya tak buat apa2 la pulak...
05/10/2019, 08:44 - Zainab Rejab: Xpa xpyh pi rhb tunggu ja statement tu
05/10/2019, 08:44 - Zainab Rejab: Dari man
05/10/2019, 08:45 - man ipah: senang ada wakil...satgi kata palsu pula
05/10/2019, 08:45 - Zainab Rejab: Tengok dulu
05/10/2019, 08:45 - man ipah: so boleh ya tunggu...
05/10/2019, 08:46 - Zainab Rejab: Ya blh
06/10/2019, 07:15 - Zainab Rejab: Salam man
Man dah buktikan mmg abg ngah dah byr 10,000. Terims kasih. Sekarang abg ngah nak tau dia anak mak yam dia nak tau pun hak dia sebagai anak. Jadi man antaq kat group anak anak mak yam sebab ipah dah ckp kat abg long nak bukti transaksi tapi resit xdak nk buktukan. Statement maybank tercatit masuk 3/10/13 lagi power. Dan lagi abg ngah tanya. Man buat interbank transfer tu kat cimb mak ka man@eipa
Harap boleh jelaskan terperinci. Abg ngah nak tau
06/10/2019, 07:16 - Zainab Rejab: Abg, klau betul ada transfer bg kami bukti dia transfee
06/10/2019, 07:17 - Zainab Rejab: 👆👆👆👆tu dari ipah ke group anak anak mak yam. Jadi man tunjuk lah bukti yang duit dah masuk. Terima kasih man
06/10/2019, 07:31 - Zainab Rejab: Ni haaa.
 Abg ngah nk tau sangat sangat masuk kat mana - man@eipa ka mak
06/10/2019, 07:38 - Zainab Rejab: Man abang ngah dah fed up dengan pusing pusing ni. Sat itu sat ini. Tarikh cash deposit pun xbetul.
Abang ngah akan buat report esok atau lusa. Nampaknya xdak titik nokhtah. Bagi polis siasat terperinci. Tahap sabaq dia dah tamat.
Sekarang abg ngah xtuduh sapa sapa seleweng dia cuma nk tau duit ada di mana. 
Terima kasih man.
06/10/2019, 09:16 - man ipah: Terpulang lah..betul la tu detail berdasarkan tarikh yg saya tulis tu...apa yg pusing2nya..

26/9/13 duit dikeluarkan dari maybank abg ngah
3/10/13 ada cash in masuk maybank saya
3/10/13 ada transfer out dari maybank saya (to check ke akaun mana? Cimb mak @ saya @ eipa) semua dh requested, tp blm dpt lagi.

Kak ngah kata kakngah transfer ke rhb kan..so tggu je..tu pun saya dh minta rhb..
06/10/2019, 09:16 - man ipah: IMG-20191006-WA0003.jpg (file attached)
06/10/2019, 09:17 - man ipah: Tu tarikh duit dikeluarkan bln 9..
06/10/2019, 09:18 - Zainab Rejab: Duit tu keluaq abg ngah masuk tabung haji
06/10/2019, 09:18 - Zainab Rejab: Bukan byr hutang mn mn lagi
06/10/2019, 09:20 - man ipah: Ok tu kata kakngah...so terpulang lah...nk buat apa pun..saya pun dah minta dh rhb..sblm ni kakngah yg kata yakin masuk rhb..so saya dah request utk statement rhb..
06/10/2019, 09:21 - Zainab Rejab: Cash withdrawal kemudian baru settle hutang, hutang mak yam, settle duit kereta.
06/10/2019, 09:22 - Zainab Rejab: La ni abg ngah dah rasa ada memalsukan dokumen statement maybank. Man call dia cakap dengan dia senang. Dia blh luah apa yg dia rasa.
06/10/2019, 09:22 - man ipah: Terpulang la kalau kata palsu
06/10/2019, 09:23 - Zainab Rejab: Xpa biaq polis siasat sah ka palsu
06/10/2019, 09:23 - man ipah: Ya...boleh..sata takda masalah..sebab saya tak tipu
06/10/2019, 09:23 - man ipah: Saya
06/10/2019, 09:24 - Zainab Rejab: Man minta kat kwn man dah salah. Xdak cop maybank pi mana pun xlaku statement tu
06/10/2019, 09:25 - Zainab Rejab: man dengan eipa menegakkan kebenaran di mahkamah nanti
06/10/2019, 09:25 - man ipah: Secara rasmi pun saya minta...tarikh yg sama kak ngah call...tp tak dapat lagi...so terpulang lah...lagipun kakngah dh bgtau bukan kakngah yg cash in tarikh tu
06/10/2019, 09:25 - man ipah: Boleh...takda masalah
06/10/2019, 09:26 - Zainab Rejab: Ya. Betul, sbb kakngah bank in di rhb tapi man dah cfm duit tu man transfer cimb mak. Pasai apa pula.
06/10/2019, 09:27 - Zainab Rejab: Sama sehari pula tu
06/10/2019, 09:27 - Zainab Rejab: Xpa la man. Man pun setuju abg ngah report. So ok la
06/10/2019, 09:28 - man ipah: Saya kata ada cash in di maybank dan saya transfer out same day samada ke cimb saya, mak, @ eipa...pasal maybank tak no akaun yg di transfer
06/10/2019, 09:28 - man ipah: Terpulang la kak ngah...smlm kata nk tgu rhb...harini nk report...so terpulang...
06/10/2019, 09:29 - man ipah: Saya dh tolong dpt statement pun salah..tak dapat pun salah...
06/10/2019, 09:29 - Zainab Rejab: Yang nk tunggun kakngah yg nk report abg ngah.
06/10/2019, 09:29 - Zainab Rejab: Dia xmau tunggu dah.
06/10/2019, 09:30 - man ipah: So kalau nk whatsapp or call utk nk cari pasal baik tak payah...saya pun dah usaha nk dpt dokumen berkaitan..bkn dok saja
06/10/2019, 09:31 - Zainab Rejab: Man dptkan statement sbb nk prove kakngah dah bank in duit tu. Dah settle. La ni abg ngah nk tau duit tu pi mana selepas transfer. Itu ja.
06/10/2019, 09:32 - Zainab Rejab: Xdpt kesan di mana hya polis yg dpt cari bukti
06/10/2019, 09:32 - man ipah: Kalau yg tu kakngah rasa terbaik dan dpt puaskan hati kak ngah...terpulang...

statement tu saya taktau sapa transfer..pasai kakngah dh kata bukan...
06/10/2019, 09:32 - man ipah: Saya yakin saya dh transfer out...cuma nk sahkan je ke akaun mana
06/10/2019, 09:32 - Zainab Rejab: Xpa kalau rhb mesti ada dlm statement tu
06/10/2019, 09:33 - man ipah: Ya...terpulanglah...boleh sertakan sekali resit masuk tu nnt...
06/10/2019, 09:33 - Zainab Rejab: Ok bye man
06/10/2019, 09:34 - man ipah: dah mintak pun statement...tp x dpt lg...
06/10/2019, 09:34 - man ipah: Lepas ni kalau nk whatsapp utk berbalah...saya rasa x perlu kot...saya pun tgh tggu rhb juga...
06/10/2019, 09:35 - Zainab Rejab: Pinta tanya abg ngah. Klu man betui awai awai man dah habaq man ada rhb. Man kata maybanm cimb dan public bank
06/10/2019, 09:35 - Zainab Rejab: Tanya lagi man kata dah tutup
06/10/2019, 09:35 - Zainab Rejab: Kakngah pi cash deposit masih active
06/10/2019, 09:36 - Zainab Rejab: Man pun kata rhb loan kereta alza dah juai
06/10/2019, 09:36 - Zainab Rejab: Kakngah check saving account
06/10/2019, 09:37 - Zainab Rejab: Bukan account loan kereta alza
06/10/2019, 09:38 - Zainab Rejab: Xpa la ikut abg ngah saja la dia nk buat report. Klu man xtipu man terlepas dari tuduhan
06/10/2019, 09:38 - Zainab Rejab: Man jgn takut kalau xingat jwb di mahkamah
06/10/2019, 09:39 - man ipah: Ya..sbb saya malas nk layan..pasal saya dh tgk ada cash in kt maybank..buat apa saya nk pi merata bank..saya cuma nk trace..maybank tu transfer out ke mana pula..tp dah kak ngah tak terima juga maybank...saya usahakan juga rhb...so tggu je lah rhb nya starement...
06/10/2019, 09:39 - Zainab Rejab: Man xingat mungkin blh terlepas kut
06/10/2019, 09:40 - man ipah: Tak...saya pun tau halal/haram....
06/10/2019, 09:41 - Zainab Rejab: Man call abg ngah la senang. Kakngah jadi  org tengah saja
06/10/2019, 09:41 - Zainab Rejab: Ok
06/10/2019, 09:42 - man ipah: Skrg ni kakngah fokus je rhb saya tu...saya nk usahakan dapatkan statement cimb mak..cimb saya dan cimb eipa...
06/10/2019, 09:42 - Zainab Rejab: Cimb man dgn eipa buat apa
06/10/2019, 09:42 - Zainab Rejab: Duit tu masuk kat cimb mak.
06/10/2019, 09:42 - Zainab Rejab: Kan boleh transfer dari maybank
06/10/2019, 09:43 - Zainab Rejab: Terus ke cimb mak
06/10/2019, 09:43 - man ipah: Saya nk cek...ada masuk rm10k tak tarikh tu..kalau masuk kt saya..mmg kakngah boleh tuduh saya ambik
06/10/2019, 09:43 - Zainab Rejab: Kenapa ipah awai awai xbagi account dia, bagi account man.
06/10/2019, 09:44 - man ipah: Eipa x da maybank
06/10/2019, 09:44 - man ipah: Saya ada maybank
06/10/2019, 09:45 - man ipah: Kredit kad maybank dia ada...tp maybank saving account dia takda
06/10/2019, 09:45 - Zainab Rejab: Kakngah xminta pun account maybank. Bank mana pun kakngah buat.
06/10/2019, 09:45 - Zainab Rejab: Dia bagi rhb man. Kakngah masuk lah rhb. Itu ja
06/10/2019, 09:45 - man ipah: Ada whatsapp lama2 ka?
06/10/2019, 09:46 - Zainab Rejab: Mmg xdak. Xblh dpt dah lama.
06/10/2019, 09:46 - man ipah: Takda kan...so maybe masa tu ada minta maybank pula..ni just anggapan saya sahaha..saya pun tak boleh nk sahkan pasal mmg x simpan conversation lama2...hp pun dh brp kali tukaq dh
06/10/2019, 09:46 - Zainab Rejab: Man call abg ngah ckp senang
06/10/2019, 09:47 - Zainab Rejab: Ya xpa sbb tu nk minta polis siasat
06/10/2019, 09:47 - Zainab Rejab: Klu buat report.
06/10/2019, 09:47 - Zainab Rejab: Kakngah xsembang dgn man. Kakngah sembang dgn ipah.
06/10/2019, 09:48 - Zainab Rejab: Xpa la man. Ckp byk pun xguna. Man cal abg ngah tya dia tgk
06/10/2019, 10:45 - Zainab Rejab: 3/10/19
06/10/2019, 10:45 - Zainab Rejab: Sori salah sent
06/10/2019, 11:39 - Zainab Rejab: AUD-20190923-WA0003.mp3 (file attached)

Cimb mil

Slm...7042054896.    Mahani binti mohd yassin.

Lagi perbualan wasap 3/10/19
























27 November 2019

Siput remis - swiss garden lumut



Hari sabtu 23/11/19. Kaknab menginap hotel swiss garden lumut. Ramainya orang sebab cuti sekolah dah bermula. Ramai bawa anak2 mandi kolam di hotel. Budak budak memang enjoy dengan kolam yang dilengkapi dengan gelongsor air, air terjun buatan dan macam2 lagi.

Kaknab yang maktok maktok ni pula sibuk cari siput remis di pantai dekat hotel swiss.
Banyak betul kali ni dapat, dekat 6 kilo. Bawa balik rebus perisi pula nak bagi tahan lama sikit.

Cucu memang enjoy main gelonsor air. Hari Ahad lagi satu cucu yang dok lunut mai pula. Apa lagi seronok la 3 orang cucu main air.
















23 November 2019



Selalu kita dengar orang sebut na'udzubillah saja. Seeloknya kita harus menyebut

na'udzubillahimindzalik.