ads

26 May 2019

Pensonic oven AE-350N

Ni gambar dari miss google oven yang kaknab beli tahun 2013. Dah 6 tahun umur dia. Tulisan kat oven pun dah tak nampak lagi jadi kaknab kena simpan gambar ni lain kali kalau hilang terus boleh refer kat blog ni hehe



Yang bawah ni baru kaknab punya.


Kaknab punya dah lama tak cantik lagi.
Apa pun dia banyak berjasa pada kaknab lebih lebih lagi kalau musim raya

++±++++++±++++++++++++++++++++

Ada tiga tombol. Tulisan kat tombol tu banyak yang hilang tak nampak lagi. Kaknab sorang saja ingat function dia sebab kaknab selalu guna. Orang lain nak guna  pening juga ni .

++++++++++++++++++++++++++++++

Yang pertama 
untuk temperature. Oven ni mula dengan 100 - 150 - 200 - 250 C
++++++++++++++++++++++++++++++++

Yang kedua selector. Boleh pilih convection oven atau oven biasa convection untuk bakar ayam piza atau kentang atau apa apa. Kek pun boleh tapi dinasihatkan tak payah guna convection untuk buat kek.

Untuk selector - ada 5 pilihan
Api atas bawah - convection
Api atas saja - convection
Oven biasa api atas bawah
Untuk grill
Untuk grill dan convection


+++++++++++++++++++++++++++++++
Tombol ketiga untuk masa membakar
10, 20, 30, 40, 50,60 minit

+++++++++++++++++++++++++++++++

Gambar dibawah pula kaknab copy and paste dari miss google kita. Gambar yang clear. Cuma temperature dia mula dari 0. Kaknab punya dari 100. Apa pun ini untuk panduan sebab dia lagi clear.




No comments:

Post a Comment