ads

29 December 2013

restoran belangkas di telok sengat, johor.

2013 akan meninggalkan kita,  2014 akan muncul tak berapa hari lagi. semoga buka lebaran baru. okay, 
semalam kaknab, suami, adik ipar n suami, mak mertua pi makan lauk belangkas kat telok sengat, johor. jauh juga dari rumah adik ipar nusa indah nak menuju ke telok sengat, kira kalau perrut kenyang masa nak balik boleh lapar semula. apa pun memang best and enjoy.

ni la nama kedai tu, kedai ibrahim

no. telefon kalau nak call booking dulu
nasib baik kami booking dulu untuk makan 7 orang. kalau lambat lauk lain ada, tapi lauk belangkas selalu habis awal.

lauk yang di order - siput sudu

belangkas masak cabai
ketam nipah, besar2 2 pinggan macam ni. 

asam pedas ikan pari
sayur
pepes, macam otak2 juga 
review sikit lauknya. memang sedap belangkas masak cabai, siput sudu pun best, ketam dengan isi yang penuh. pun sedap, asam pedas sedap tapi ikan pari ada yang lembut ada yang liat sikit. apa pun tak kisah liat pun licin juga. walaupun pi 9 orang ada yang tak pandai makan belangkas, jadi bonus lah untuk yang suka makan, boleh makan extra. belangkas memang my favourite makan sampai puas.

Masa nak masuk kedai tu kaknab terpandang kat dapur ada kuali besar penuh dengan lauk belangkas, ingat lepas makan nak pi snap gambar lauk dalam kuali. sekali habis makan pi tengok dah habis satu kuali besar tak sempat nak ambik gambar, sebab tu kena orderr dulu kalau tak habis cepat, orang memang ramai, kebanyakan orang luar yang datang makan.

telor belangkas, memang sedap
sebab sedap sangat semua licin line clear.
Semua sekai makan untuk 9 orang tak mahal pun, cuma rm170.00 boleh datang lagi lain kali.
lepas makan ronda2 pi pula ke kota johor lama melawat muzeum johor lama tak jauh dari kedai tu

salah satu lukisan yang terpampang di dinding muzeum, gambaran pemandangan istana lama zaman dulu.
cik abang kita pose kat nisan aceh

No comments:

Post a Comment