ads

16 December 2013

pindah rumah memang memenatkan.

Suami dah pencen optional. so kena pindah lah, tak boleh dok berek lagi, rumah kerajaan. sibuk mengemas, nak pindah rumah sendiri kat sungai lalang, bedong, kedah. Sebenarnya, rumab dah pun tinggal dulu, lepas tu masuk pindah berek, suami tak larat nak berulang dari sungai lalang ke bukit mertajam. 8 tahun tinggal rumah tak berpenghuni, 

Sebelum pindah kasi renovate sikit rumah ni, pasang lantai tiles, dulu tikar getah tiles hehehe. supaya senang sikit, semua bilik cat semula, ada 4 bilik tidur berlainan kolor, bilik mak abah, pink kolor, bilik purple, bilik hijau muda, hijau epal, ruangtamu kuning, ruang makan hijau. dapur and kabinet hijau, anekawarna rumah ni. best juga. penatkan berkemas kalau pindah rumah, sekarang cuma bawa barang2 kecil macam pinggan mangkuk, dan lain lain, yang boleh dibawa muat dengan kereta, barang2 besar belum angkat lagi, kena sewa lori.

pinggan mangkuk pun berkotak2 biasa lah pompuan ni, bukan boleh tengok pinggan mangkuk mesti nak beli, last last nak pindah lah teruk kan, mesin jahit industry ada 4 biji, berat2 semua ni..Jadi kalau boleh janganlah pindah rumah, tinggal lah satu rumah sampai mati tak penat, pindah randah. kata orang 7 kali pindah papa, aku pindah berapa kali, mai kita kira. mula2baru kahwin tinggal di berek balik polis central, carnavon street, penang, pastu pindah ke berek farlim, air itam.  pindah pula sungai lalang, konon nak dok rumah sendiri, 

suami penat berulang, pindah pula masuk berek ipd spt bukit mertajam, dah pencen pindah balik semula kesungai lalang, campur semua 5 kali. tak sampai 7 kali lagi, belum jadi papa, hahaha, semua tu saja je, tak papa tak kaya, cuma penat saja./

No comments:

Post a Comment