ads

01 December 2014

3 Minggu selepas operate cataract

Hari ni cukup 3 minggu kaknab operate mata cataract. So far so good, luka semua dah ok, mata pun terang cuma dekat tak berapa boleh Baca dengan terang. Bila kaknab Google rupanya kanta yang dimasukkan bukan multifocal tapi untuk vision jauh saja. Tulah harganya cuma rm750. Bila kaknab Google memang ada multifocal IOL atau kanta artificial, tapi harganya us850 kalau rm Mau 2 ribu lebih. Dah lah mahal kadang2 ada masaalah pula nanti, patut malaysia tak rekemen kat patient depa.

Kaknab masih lagi bubuh eyedrop yang doctor bagi. Tapi bila titik ubat tu mata jadi merah ambik masa juga nak hilang. Cukup sebulan bolehlah kaknab buat spec baru. Yang dok pakai ni belah kiri kosong power sebab cataract. Dah ok boleh boh power dekat semula. Power jauh terang.


No comments:

Post a Comment