ads

07 February 2015

kuah laksa

Tadi kan pi pasar malam, beli ikan kembong fresh fresh hijau lagi, apa lagi buat kuah laksa lah, boleh makan laksa esok siang. Buat kuah dulu, dah sejuk simpan dalam peti ais esok panas kuah h
Je, dan rebus laksa. Sebab nak pi memancing, anak pompuan yang no. 4 ellyaherny balik cuti, ada geng nak lawan makan laksa, kami 2 orang memang hantu laksa. Resepi laksa penang memang dah ada dalam blog ni, tak payah bagi lah boleh refer. Cuma kaknab nak tekankan resepi asli laksa tak ada letak teloq rebus di atasnya, cuma daun pudina, daun salad, bawang besar, Timun, nanas, cabai merah atau cabai melaka, bunga Kantan, teloq tak payah. Entah bila tak tau orang start boh telloq rebus.

Hari ini anak kaknab yang Bantu laksa makan ulang sampai lima kali ambik hang haha.

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete