ads

30 November 2010

masih ku ingat lagi kenangan silam.

tengah tengah jait baju, boring lah pula, masuk blog lagi baik, xade apa nak cerita, jum kaknab cerita pasal make make up kaknab. kaknab dah 54 tahun, kaknab mula kenal make up tahun 1975, baru habis sekolah, masa tu keje kilang motorola kat bayan lepas, baju hijau, ada bolero lagi memang cantik uniform dia, masa tu, dapat gaji 2 minggu sekali. hari khamis, kaknab ingat lagi, kalau hari tu kat penang road, asyik jumpa budak motorola je, pi shopping, xketinggalan kaknab juga. masa tu supermarket xbanyak, yang ada sayang supermarket kat atas chowrasta market tu, oriental departmental store, sekarang dah jadi komtar,  lipstick yang mula2 kaknab beli ialah outdoor girl kolor hijau pack dia, dulu outdoor girl kira lipstick yang mahal juga lah chewah, pastu mary quant, siapa masih ingat lagi mary quant, mahal juga tu, yang kaknab paling suka mascara, amboi kalau xpakai mascara xpi keje lah, mascara make up yang paling cepat habis, bulu mata ku yang panjang dan lentik amboi sampai sekarang pun dok lentik lagi eksyen lah tu. hehehe. masa tu rajin pula pi buat facial, kedai saloon and perm parlour kat dalam bazar penang, mak nya tu ada anak kembar, anak kembar dia ni lah yang buat facial, masa tu buat facial murah rm7.00 saja. siap cabut bulu kening, tapi kaknab mana ada cabut bulu kening dari dulu hingga sekarang cam tu lah lebat, xcabut langsung kira original lah hahaha. dulu ingat lagi cream yang selalu orang dok pakai nama 'ching lon' sapa pakai kream ni muka jadi putih licin, gebu, tapi kaknab xboleh pakai sebab muka kaknab berminyak, so tengok orang pakai je lah, yang kaknab pakai hezeline snow, yang iklan dia sejuk macam salji, penipu punya iklan hahahaha.dulu dulu lipstick orang pakai merah menyala, ingat lagi bapa kaknab selalu komplain pakai merah sangat, mulut macam jubuq ayam hahaha, dah aruah pun bapa kaknab. semoga rohnya dicucuri rahmat. sejak dulu lagi kaknab pun dah tahu pakai cleanser kaknab pakai ann french dia milk cleanser, tapi dalam dok jaga pun muka kaknab tumbuh jerawat batu besar2 huhuhu sian kaknab, apa boleh buat mewarisi bapa kaknab lagu tu, nak buat camna, kaknab beli clearasil untuk menghilangkan jerawat, tapi yang satu xkecut lagi tumbuh yang lain pula huhuhu, tu lah muka kaknab berlubang lubang macam tar jalan hahahaha, sian kaknab. memang xhilang punya parut jerawat ni, melainkan pi laser lah baru muka licin kut, biaq pi kat dia lah, janji sihat sudah noooooo.

No comments:

Post a Comment