ads

30 October 2014

cataract

cerita pasal mata cataract lagi, kaknab dah pi check power jauh dekat. Dah check jantung, tekanan darah dan tahap gula dalam darah, semua seems okay. Selalu kalau dulu blood pressure kaknab 120/70,130/70. Tapi check kali ni 142/70, tapi nurse tu kata ok lagi. Kadang2 kita check macam2, bagi sedikit tekanan. Tahap gula pula 5.4 walaupun dah makan segelas teh tarik dan sepinggan koayteow.

semua ok kaknab akan admit pada 4/11/14 dan operate cataract pada 11/11/14. Kenapa kena dok hospital sampai seminggu pre-op. Suami kata nak korek semua biji mata kut hehe. Sebelum ni, mil pun operate juga tapi 3 2 hari je admit sebelum op. Tak kisah lah seminggu dok kat wad bukan nak kena bayar, kanta harga 750 pun free. Untung orang pencen, terima kasih. Kanta ada dua harga satu 500 satu lagi 750, kaknab ambik yang 750 sebab ada UV protection.

Nanti kaknab update lagi selepas operation. Semoga semuga berjalan lancar.

robbiyassir, wala to'a sir, robbi atmibilghoir.

No comments:

Post a Comment