ads

14 October 2014

I put on weight huhuhu

Amboi amboi kaknab title in English pula. Put on weight. Memang pun, baru timbang masa kat rumah anak. Timbang dia digital memang exactly xdak tipu punya.

60.1 kgs huhu, kaknab yang rendah mestilah nampak rembang. Ish, nak buat macam mana. Hari tu posa 58 kgs. Lepas raya, ambik hang kaknab oi, 60 memang for sure xturun dah hai.

Yang my husband pula 77.9. Lagi sikit 80 kgs cik abang oi. Dalam kami 2 orang dok posa isnin/khamis, xturun pun, biaq pi kat dia lah, janji sihat walafiat.

Teringat masa dolu dolu, amboi pinggang kakhab 22. Kira kalau beli belt. Dulu2 kan fesyen belt pakai dengan skirt, baju tuck in. Ada belt lebar gedebak, ada yang kecik tirus. Kalau beli memang kena tebuk lubang extra, hehe.

Kalau beli jeans size 27 or 28. Mesti kena jait lagi pinggang dia. Sebab pinggang seluar tu besar, punggung baru boleh masuk. Kalu beli yang pinggang ngam ngam, xmuat pula punggung dia.

ukuran dulu 22-34. La ni punya ukuran 33-42 yang 22 tu pinggang, yang 34 tu punggung la. Cuba tengok banyak beza 22-34 to 33-42.

Tak apa lah nak buat macam mana. Dulu umur 20'an la ni 50'an nak masuk 60. Minta tak dak penyakit sudah nooo.

4 comments:

  1. Replies
    1. ya lah mamawana, kaknab ni rendah, tak sampai pun 5 kaki. tak reti in metric berapa cm tak tau. kalau dah 60 kgs tu memang nampak bulat kan. cuba kaknab tinggi 5 kaki and above 60 kgs kira ok lah. hehehe

      Delete
  2. Salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam Rose terima kasih melawat blog kaknab. ok kaknab akan singgah rumah rose pula. ya.
      dah melawat. oooh agent shaklee ye, selamat maju jaya.

      Delete