ads

14 September 2019

Boring boring jalan

Kaknab dengan suami kalau dok rumah lama sikit Mula la boring, Kira nak jalan la. Selalu tak plan tiba tiba ja pack bag terus jalan.

Semalam kami di muar menginap hotel muar traders, dari traders the next day bermalam pula hotel oyo city muar tepi sungai tempat kaknab selalu mancing udang galah, suami mancing ikan malim.

Dari city muar, check out menuju ke Kota tinggi. Di Kota tinggi menginap Pula hotel oyo Kota heritage.  Hotel murah ja. Tapi selesa untuk bermalam boleh tidur Lena. Janji Ada ruang untuk solat.

Yang peliknya masa bermalam kat oyo city muar selepas  solat isya berehat sambil hafal surah sujadah ayat yang 12-13,
Tiba tiba dengar macam orang tumbuk sambal kuat yang amat. Malam malam buta ni Sapa yang nak buat sambal belacan. Lagi pun ni hotel orang yang bermalam bawa baju takkan nak bawa lesung Batu macam chef wan, hihi. Misteri?????

Bermalam Kat oyo Kota heritage kota tinggi pun sama dalam pukul 10 malam pun dengar macam orang tumbuk sambal tapi Kali ni Tak berapa kuat macam Kat hotel oyo city muar. Misteri lagi??????😅😅

Ok makan kat mana di Kota tinggi pula

  • Petang dinner Kat restaurant Hasan ong., Memang sedap sangat Dan harga pun Tak berapa Mahal. Dia punya sharkfin soup memang sedap.






Lain kali kalau datang Kota tinggi boleh  datang makan lagi.

No comments:

Post a Comment