siput yang sudah siap direbus
ini ialah siput yang kaknab kutip semasa pi memancing di tepi laut. kami panggil siput pahit, xlah pahit tapi manis entah kanapa orang panggil siput pahit. nak makan kena korek isinya menggunakan pin, memang sedap, boleh di makan begitu saja dengan sos cili tapi kaknab campur dengan kerabu. orang2 yang tinggal tepi laut memang tahu siput ni, sebab xramai yang pandai makan maka banyaklah siput ni melekat kat batu2 xade orang ambil.>
salam semua dan selamat datang, hobi menjahit dan memasak boleh menjanakan pendapatan. Senaman aerobik untuk jantung yang sihat. semua masakan dalam blog ni adalah masakan kaknab untuk family
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
-
hari ini masak gulai ikan tongsan, tadi p jusco tengok cantik sangat ikan ni, kaknab pun ambik lah 5 ketul, murahnya tak sampai pun rm4. Ni ...
-
Ni gambar dari miss google. Oven pensonic AE-350N Oven yang kaknab beli tahun 2013. Dah 6 tahun umur dia. Tulisan kat oven pun dah tak nampa...
-
Assakamualaikum semua, dah pergi pasar ke? Masak lauk apa hari ni. Kaknab dah p market, beli ikan baji, 3 ekor 2 kilo rege rm15/- dah ada...
hee skin penah mkn siput yg lekat ngn batu tepi laut.. org langkawi pggl siput tukul. sbb kne gne tukul nk kuakn siput die.. depa suke buat cekodok hehe skin try ms duk umh famili angkat
ReplyDeletesiput tukul mmg sdp..kuarga kmi klo dpt siput 2 mmg hbis hit laa..mkn mentah2 pun sdp,xpnh mkn jgn try mentah2 nnti kuar blik
ReplyDelete