27 July 2009

SIPUT

siput yang sudah siap direbus
ini ialah siput yang kaknab kutip semasa pi memancing di tepi laut. kami panggil siput pahit, xlah pahit tapi manis entah kanapa orang panggil siput pahit. nak makan kena korek isinya menggunakan pin, memang sedap, boleh di makan begitu saja dengan sos cili tapi kaknab campur dengan kerabu. orang2 yang tinggal tepi laut memang tahu siput ni, sebab xramai yang pandai makan maka banyaklah siput ni melekat kat batu2 xade orang ambil.>

2 comments:

  1. hee skin penah mkn siput yg lekat ngn batu tepi laut.. org langkawi pggl siput tukul. sbb kne gne tukul nk kuakn siput die.. depa suke buat cekodok hehe skin try ms duk umh famili angkat

    ReplyDelete
  2. siput tukul mmg sdp..kuarga kmi klo dpt siput 2 mmg hbis hit laa..mkn mentah2 pun sdp,xpnh mkn jgn try mentah2 nnti kuar blik

    ReplyDelete

Ada beza tak