ads

17 December 2012

Bayam tumis air dengan keledek

Jum sambung balik menu lunch hari ini, resepi sambal tumis telur dah masukkan, ni nak post sayur bayam tumis air, kaknab kalau masak bayam tak masuk keledek tak sah, sebab dia manis2 gitu, kaknab masak sayur tak guna ajinomoto, jadi ubi ni yang memaniskan kuahnya.


bahan2nya

seringgit bayam
seketul keledek (potong cube)
satu cili merah
4 ulas bawang putih (cincangkan)
minyak untuk menumis
sedikit serbuk seasoning lada ajishio

cara memasak

panaskan minyak tumiskan bawang putih hingga garing, masukkan cili yang dipotong dua, dan keledek, air, untuk empokkan keledek. garam dan seasoning bila ubi sudah empok baru masukkan bayam, kacau hingga bayan layu. siap hidangkan, jeng jeng jeng, inilah sayur yang paling mudah dalam dunia hahaha

No comments:

Post a Comment